2024. április 27., szombat

Györe kezd Nišben

Györe László és Sam Querrey mérkőzésével kezdődik ma 15 órakor Nišben a Davis-kupa 1. fordulójának Szerbia–USA találkozója, a második egyest pedig Dušan Lajović és John Isner vívják. Györéék először találkoznak, Isner pedig 3:1-re vezet Lajović ellen. Holnap 15 órától a páros következik, vasárnap 14 órától, az eredmény állásától függően, még egy vagy két egyénit játszanak, amelyekben a továbbjutó kérdése dől el, vagy pedig, ha már nincs tét, a tartalékok is alkalmat kapnak.

A tavaly bravúros módon feljutott Magyarország a novemberi döntő vesztesének, Belgiumnak a vendége. Liège-ben játszanak, a hazaiak a kimondott esélyesek, a mai első napon pedig a BemelmansFucsovics és a GoffinBalázs meccset tartják meg. Fucsovics 2:0-ra vezet a belga ellen, Goffin pedig 1:0-ra Balázzsal szemben. A liège-i győztes az április 6-a és 8-a közötti negyeddöntőben a niši továbbjutóval találkozik. Ha Szerbia legyőzi az USA-t, a negyeddöntőben mindenképpen vendéglátó lesz.

Az 1. forduló további párjai: Franciaország–Hollandia, Japán–Olaszország, Spanyolország–Nagy-Britannia, Ausztrália–Németország, Kazahsztán–Svájc és Horvátország–Kanada.

Miomir Kecmanović biztosította helyét a világ 200 legjobb teniszezője között. A 18 éves belgrádi játékos a dallasi 2. fordulóban, csaknem háromórás csatában, három rövidítésben nyert az amerikai Austin Krajicek ellen, amivel a naprakész listán a 193. helyet foglalja el. Következő ellenfele a 28 éves tajvani Jason Jung, az eseteges győzelem pedig további 12 hely haladást jelentene.

Babos Tímea a tajpeji 2. fordulóban csak három játszmában nyert a szlovén DalilaJakupovič ellen, a negyeddöntőben pedig a lengyel Magda Linette következik, akit a magyar játékos január 2-án a sencseni tornán könnyűszerrel múlt felül.