2024. április 27., szombat

Megkezdődött élőújság-sorozatunk

Temerin volt az első állomás

A Temerini Község Kulturális Központ közreműködésével pénteken este a képtárban, az egykori mozi bejárati halljában megtartottuk az idei első élőújság rendezvényünket. Az egybegyűlteket Sétáló Ildikó, a központ munkatársa köszöntötte, majd Jelena Karanović fiatal énekesnő és zongoraművész, a Kolibri Sztár és a Tini fesztivál résztvevője, két zongoraszámot adott elő.

Varjú Márta lapunk főszerkesztője a Naptár 2018 tartalmát, valamint a Magyar Szó korábbi kiadványait ismertette (Ótos András felvétele)

Varjú Márta lapunk főszerkesztője a Naptár 2018 tartalmát, valamint a Magyar Szó korábbi kiadványait ismertette (Ótos András felvétele)

Varjú Márta lapunk főszerkesztője ismertette a Naptár 2018 tartalmát, valamint a Magyar Szó korábbi kiadványait, többek között a Szórványlétben I. és II. riportkönyvet és a Menedékben, Történetek a szögesdróton innen és túl című kiadványt is. Nagy Magdolna újságíró-szerkesztő bemutatta a 70 éves Jó Pajtás gyermeklap jubileumára készült legújabb kiadványát, a Tigrislélek című novellaantológiát, amely tankönyvpótló kiadványok kategóriában elnyerte a Vajdasági Szép Magyar Könyv Díját.

Varga Attila, a Magvető szerkesztője bemutatta e népszerű mezőgazdasági mellékletünket is. Az est meglepetése Magyarzó Pistike volt, akit Molnár Zoltán színművész alakított. A műsort követően a temerini közönséget, lapunk olvasóit megkérdeztük mi a véleményük az újságról és a mellékletekről.

− Mindennap olvasom a Magyar Szót, a csütörtöki számot kimondottan szeretjük, a benne található Tarka Világ melléklet miatt. A Magvető mellékletben is nagyon okos és hasznos olvasmányok vannak, a méhészetről vagy épp a gyógynövényekről. Megvettem a Naptár 2018 kiadványát is, melyet édesanyámnak adok, hiszen ő nagyon szereti olvasgatni – mondta Kul Péter.

A csütörtöki és a hétvégi Magyar Szót kedveli a legjobban Medvecki Sándor is.

− A hét e két napján szoktuk megvenni az újságot, és csupa pozitív véleményem van a lapról. A mai világban ugyan az interneten is olvashatóak a hírek, de az írott szó és a nyomtatott sajtó képekkel dúsítva az mégis más. Szándékomban van megvásárolni az idei Naptárat is, elfogadható az ára és nyerni is lehet vele – hangsúlyozta Sándor.

Az est meglepetése Magyarzó Pistike volt, akit Molnár Zoltán színművész alakított (Ótos András felvétele)

Az est meglepetése Magyarzó Pistike volt, akit Molnár Zoltán színművész alakított (Ótos András felvétele)

Majoros Zsuzsanna elmondása szerint mindig nagy öröm viszontlátni polgártársainkat az újság címlapján.

− Nagyon tetszett a Tarka Világ legutóbbi címlaptörténete Zsúnyi Mónikáról, nemcsak azért mert temerini, hanem azért, mert olyan személy, akiről igenis kell, hogy halljanak az emberek és nagyon örülök, hogy vannak olyan újságírók, akik figyelmet szentelnek ilyen témákra is – mondta Zsuzsanna. Örlés László járeki születésű lakos is naponta olvassa a Magyar Szót.

− Tetszik az újság, a Magvető és a Gyógykalauz mellékletekben mindig hasznos információkra bukkanok. A Naptár kiadványt is már beszereztem. Szerintem sűrűbben kellene élőújságot tartani, mert ez kiváló alkalom, hogy az olvasók találkozzanak az újságírókkal, valamint arra is, hogy összetartson a magyarság – nyilatkozott László.

Az élőújság-sorozat február 3-án, szombaton Tordán, február 4-én, vasárnap Gomboson, majd február 16-án, pénteken Pancsován folytatódik.