2024. április 26., péntek

Zombori és szabadkai marihuánatermesztők buktak le

Kábítószer-előállítás és -kereskedés megalapozott gyanújával letartóztattak három személyt

Két akcióban két marihuánalaboratóriumot fedezett fel a rendőrség Szabadka, illetve Zombor területén.

A belügyi szervek elkoboztak több mint 3 és fél kilogramm, eladásra kész marihuánát, valamint 1175 kannabisztövet, melynek súlya nyers állapotban meghaladja a 150 kilogrammot. Három személyt letartóztattak.
Szabadka környékén, M. L. (1980) házának a pincéjében, ahol testvére, A. L. (1982) is tartózkodott, a marihuána előállítására felszerelt laboratóriumban 179 cserép kannabiszt találtak, 3 kilogramm 677 gramm kábítószert pedig már szállításra készen, dobozokba csomagolva fedeztek fel.
Mivel alapos a gyanú, hogy M. L. és A. L. kábítószer jogtalan előállításával és forgalmazásával foglalkozott, a felső ügyészség utasítására mindkettőjüket 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, és bűnvádi feljelentést tesznek ellenük.
A belügyminisztériumi közlemény szerint Belgrádban és Zomborban is marihuána előállítása miatt intézkedett a rendőrség, 996 kannabisztövet foglaltak le egy Zombor területén levő laboratóriumban. Kábítószer-előállítás és -kereskedés megalapozott gyanúja miatt itt az 1992-ben született M. R.-t tartóztatták le, majd a zombori Felső Ügyészség elé állították. A lefoglalt kábítószer értéke 50 000 000 dinár.