2024. április 26., péntek

Játszva védik a környezetüket

Szerda este a Zentai Alkotóházban a környezettudatos életmódra hívták föl a figyelmet a zentai általános iskolások alkotta Zöldülj, Zenta! elnevezésű környezetvédelmi csoport tagjai.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

A Thurzó Lajos és az Emlékiskola felsős diákjaiból álló lelkes csapat tagjai Sambert Belec Anikó rajztanárnő vezetésével az idén is plakátokat készítettek, hogy ezáltal fölhívják a lakosság figyelmét a környezettudatos életmód fontosságára. A pannókon népszerűsítették többek között a különféle természetes rovarölő szereket, az újrahasznosítást, a szelektív hulladékgyűjtést, valamint arra is fölhívták a figyelmet, hogy egykoron mennyire gazdag volt a körülöttünk lévő természet, emellett kiállítottak olyan plakátokat is, amelyek az éghajlatváltozás veszélyeit mutatták be.

A kiállítást az idén is a Székely kapuk – Zöld kapuk nemzetközi pályázat keretében rendezték meg a tanulók, ennek része ez a rajzpályázat is.

A kiállításra egybegyűlteket köszöntötte Horváth László hitoktató is, aki elmondta, hogy a pályázat lassan tíz évre tekint vissza, az égisze alatt a környezetvédelmi pályázat mellett betlehemezést is szerveznek. Kiemelte, hogy a nemzetközi program elsősorban azért oly fontos, mert a környezettudatosságra való nevelés mellett a hagyományok ápolása is egyike a kiemelt célkitűzéseinek. A zentai tanulók kiállítását legközelebb február 2-án a Városi Múzeum képtárában is megtekinthetik az érdeklődők, valamint a város iskoláiban is bemutatják a gyerekek alkotásait, hogy a diákok megtanulják azt is, a környezetünket miképpen lehet játékos módon megvédeni.