2024. április 27., szombat

Együttműködés a Gerontológiai Központ és a Társadalomtudományi Intézet között

A szociális intézmények fejlesztésének érdekében pénteken együttműködési memorandumot írt alá a Szabadkai Gerontológiai Központ és a Belgrádi Társadalomtudományi Intézet. Az együttműködés célja a közös részvétel az Európai Unió, a nagykövetségek és más intézmények pályázatain.

Az együttműködési memorandumot a két intézmény vezetője látta el kézjegyével (Fotó: Paszterkó Erika)

Az együttműködési memorandumot a két intézmény vezetője látta el kézjegyével (Fotó: Paszterkó Erika)

– A Szabadkai Gerontológiai Központ az egyetlen szociális intézmény, amely ilyen jellegű együttműködési memorandumot írt alá, ugyanis szeretnénk ezáltal is igazolni vezető szerepünket a régióban. A Társadalomtudományok Intézete által a rendelkezésünkre bocsátott legújabb kutatási adatok segítségünkre lesznek szakkádereink edukációjában, a jelenkor követelményeinek és történéseinek átláthatóságában, valamint a legmegfelelőbb stratégiai döntések meghozatalában – mondta dr. Nenad Ivanišević, a Szabadkai Gerontológiai Központ megbízott igazgatója.

Dr. Goran Bašić, a Belgrádi Társadalomtudományok Intézetének igazgatója röviden bemutatta az intézetet, mondván, hogy Szerbia egyik legnagyobb és legidősebb intézetéről van szó, hat tudományos központjukban különböző kutatásokat végeznek, majd az együttműködés jelentőségéről szólva kiemelte, hogy az általuk feldolgozott adatok lényege, hogy a döntéshozók tevékenységük során egzakt adatokkal rendelkezzenek, és bízik benne, hogy az idősek érdekében sikerül majd egy új kutatási modellt kifejleszteniük.

Az eseményen jelent volt Ilija Đukanović, a városi tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja is.