2024. április 19., péntek
AUSTRALIAN OPEN

Novak szenvedve, Marci bravúrral

Szerbiának és Magyarországnak is maradt képviselője az Australian Openen. Novak Đoković és Fucsovics Márton is győztek a 2. fordulóban, így holnap már a nyolcaddöntőért csatázhatnak. A negyedik játéknap sem múlhatott el vaskos meglepetések nélkül, az egyiket éppen Fucsovics okozta.

Fucsovics Márton keltette az egyik legnagyobb meglepetést tegnap (Fotó: Beta/AP)

Fucsovics Márton keltette az egyik legnagyobb meglepetést tegnap (Fotó: Beta/AP)

Đoković igencsak megszenvedett a francia gumiember Gaël Monfilsszal. Mint több korábbi meccsükön, Monfils ezúttal is nagy ellenállást tanúsított, játszmát is nyert, viszont keveset használt ki a Novak nyújtotta alkalmak közül. A meccset ráadásul óriási hőségben játszották, és a volt világelső győztes meglehetősen kifacsartnak tűnt, amíg a gratulációkat fogadta. A szerb és a francia mérlege így 15:0-ra alakult.

Đoković holnap a spanyol Albert Ramosszal mérkőzik meg, ami 5. meccsük lesz, Novak 4:0-ra vezet, és még játszmát sem veszített leendő ellenfelével szemben.

Mint kiderült, nem volt melléfogás Fucsovicsnak esélyt jósolni a ranglistán 13. amerikai Sam Querrey ellen. A magyar teniszező jól játszott, a negyedik játszmában pedig még le is iskolázta neves riválisát. Marcinak szép esélye mutatkozik a nyolcaddöntőre is, hisz következő ellenfele az argentin Nicolas Kicker, akit újév napján a púnai torna 1. fordulójának meccsén 6:0, 6:3-ra győzött le.

Querrey-vel együtt tegnap búcsúzott Stan Wawrinka és David Goffin is. A volt bajnok svájcit a kizárólag a challengerekről ismert amerikai Tennys Sandgren nagyon fölényesen győzte le, a belgát pedig a francia veterán Julien Benneteau búcsúztatta. Nem várt a német Maximilian Marterer diadala Fernando Verdasco felett sem, így a 3. forduló egyik párját a német és Sandgren alkotják, de lesz Del PotroBerdych és A. ZverevCsung rangadó is.

A nőknél Konta Johanna, Garbiñe Muguruza és Darija Gavrilova vereségei az új meglepő eredmények. Könnyen jutott tovább viszont Simona Halep, Karolína Plíšková, Marija Sarapova és Angelique Kerber. Az alsó ágon versenyben van még Caroline Garcia és Agnieszka Radwańska is, tehát a tábla alsó felében még komoly csaták következnek. Ilyen lesz minden bizonnyal a 3. fordulóban a két volt világelső, Kerber és Sarapova rangadója.

A kis tornákon megfogyatkozott a szerb és a magyar képviselő. Meglepő, hogy Orlandóban Olga Danilović és Jani Réka is súlyos vereséggel búcsúztak, amit követőn már csak Nagy Péter és Dejana Radanović folytatják a negyeddöntőben.

Nyitókép: Fucsovics Márton keltette az egyik legnagyobb meglepetést tegnap (Fotó: Beta/AP)