2024. április 27., szombat

Hamarosan harmincharmadik hídavató

Zorana Mihajlović: Minden pénzt a projektumokra költöttünk

Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter leskovaci látogatása során kijelentette, hogy kiváló eredménynek számít, hogy mintegy 99 százalékban felhasználták a minisztérium költségvetését. Hozzátette, hogy az idei költségvetés négymilliárd dinárral magasabb a múlt évinél, vagyis 37 milliárd dinárt tesz ki.

Goran Cvetanović, Leskovac polgármestere elmondta, hogy a város körül épülő új útszakasz befejezésére még 195 millió dinárra lesz szükség, Zorana Mihajlović pedig a minisztérium támogatásáról biztosította. Elmondta, hogy a projektum ütemterve szerint az év második felében konkrét lépések várhatók e téren.

A miniszter meglátogatta a leskovaci biztonságos házat is, itt tartózkodnak ugyanis a jablanicai körzet hat településéről származó áldozatok. A körzet városainak képviselőivel és a polgárokkal is tanácskozott a nap folyamán a miniszter aszony.

Zoran Babić, a Szerbiai Korridorok igazgatója arról számolt be, hogy javában folynak a munkálatok 10-es közúti folyosónak a Grdelicai-szoroson áthaladó szakaszán is, és csupán néhány problémát kell kikőszöbölni a projektum befejezéséhez. A Vladičin Han közelében lévő Vrla-híd a 33. híd a korridoron, amelyet hamarosan befejeznek, majd a közúti folyosó kiépítésének utolsó szakasza következik – mondta Zoran Babić. A tervek szerint hamarosan megnyitják a tízes közúti folyosót, de az időpontot még nem erősítette meg az igazgató.