2024. április 26., péntek
ADORJÁN

Bajnok akar lenni a Tisza

Az adorjáni Tisza labdarúgói a bajnokság őszi szakaszát a Vajdaság Liga északi csoportjának harmadik helyén zárták. Jelenleg hárompontos hátrányban vannak az éllovas Mladosthoz képest, és két egységgel maradnak el a második szenttamásiaktól.

Borsos Csaba elnök nem elégedetlen a jelenlegi helyzettel, de biztos abban, hogy a csapat képes a bajnoki cím megszerzésére. A Tisza ősszel kilenc győzelem mellett négyszer osztozott meg ellenfeleivel a bajnoki pontokon, egy alkalommal pedig vereséget szenvedett. Borsos szerint sok a döntetlenül végződött mérkőzések száma, főleg annak figyelembevételével, hogy ezeket a meccseket meg kellett volna nyerniük.

A nyári átigazolási időszakban sok változás történt a játékosállományban, Igor Teslić személyében új edzőnk lett, akinek még kevés a tapasztalata. Az a véleményem, hogy már most elsőnek kellene lennünk, de a három pont lemaradás nem behozhatatlan. Az összes nagyobb riválisunkat tavasszal hazai pályán fogadjuk, így hátrányunkat könnyen ledolgozhatjuk. A tavaszi idényre nem tervezünk nagy változásokat. Egyedül Aleksandar Milikić távozhat, aki jelenleg Cipruson van próbajátékon. Amennyiben elhagy minket, arra törekszünk, hogy megfelelő helyettest találjunk. A többiek számára a felkészülés január 15-én kezdődik. Az első szakaszban az adorjáni iskola tornatermében, a Magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában és a mi pályánkon edzünk. Bízom abban, hogy készen állunk majd a bajnokság folytatására. Szenttamáson ősszel döntetlent játszottunk, noha legalább két góllal nyerhettünk volna, míg Petrőcön győztesen hagytuk el a pályát. Mindez azt bizonyítja, hogy nekünk kellene vezetni a bajnokságot. Van azonban néhány olyan csapat, amely igazi mumusunk. Ilyen például a Mladost, amelyet még hazai pályán sem tudunk legyőzni. Mindazonáltal biztos vagyok abban, hogy a tavaszi idényben sikeresebbek leszünk, és megvalósítjuk célunkat – mondta Borsos.