2024. április 27., szombat

Szünidő a női fórummal

Tartalmas programok várták a gyerekeket a női fórum székházában a szünidő ideje alatt

A Nők Kishegyesi Fóruma a téli szünidőt izgalmas programokkal töltötte ki a gyerekek számára. A kilenc napon át tartó foglalkozások pénteken értek véget – számolt be lapunknak Nagy Mélykúti Kiskovács Ildikó, a programok egyik szervezője. Ez alatt az idő alatt számos dolgot csinálhattak a gyerekek.

– A kilencnapos program december 29-én kezdődött filmvetítéssel. Ezt követően szünetet tartottunk, majd az újévi ünnepek után folytattuk a programot. Január első hetében három napon át voltak foglalkozásaink, most pedig egész héten át vártuk a gyerekeket. Tartalmas programokat gondoltunk ki számukra, volt kártyázás, barangolás a faluban – Kishegyes megismerése, tartottunk pótszilveszteri bulit is. A szervezésbe besegített a női fórum kézműves csoportja is, a tagok szervezték a kincskeresést, pénteken pedig kézműves foglalkozással várták a gyerekeket. Izgalmas előadást tartott Szabó Árpád kishegyesi utazó. Japánban tett utazásáról számolt be, majd a gyerekekkel közösen elkészített egy japán ételt. A programba bekapcsolódott a Vöröskereszt kishegyesi szervezete is, ők ismertették a gyerekekkel a Vöröskereszt munkáját, valamint a gyerekekre leselkedő veszélyekre is felhívták a figyelmet. Izgalmas program volt a halászléfőzés, amelyet Németh Gábor falugondnok rendezett a gyerekeknek. A kilenc nap alatt voltak lazább programok is, pl. társasjátékozás és különböző játékok – számolt be a szervező, és azt is megtudtuk tőle, hogy a programok 16 és 18 óra között zajlottak, és igen változatos korosztály vett rajtuk részt, a 2,5 évestől egészen a 13 évesig. A program ingyenes volt a résztvevők számára, a női fórum önerőből és önkéntes munkával valósította meg. Nagy Mélykúti Kiskovácstól azt is megtudtuk, hogy a különböző programokon változott a résztvevő gyerekek száma, legfeljebb 15-16 gyermek vett részt egy foglalkozáson, de előfordult, hogy csak 5-6-an voltak. A programoknak közösségteremtő célja is volt.

– Mivel falun élünk, a gyerekek szórakozási lehetősége korlátozva van. Célunk az, hogy tartalmasan töltsék a téli szünetet, barátkozzanak egymással, és magukénak érezzék a női fórum székházát, amely egy közösségi tér. Tudjuk, hogy manapság a gyerekek nagyon sok időt töltenek a számítógép előtt, épp ezért az is a célunk, hogy kimozdítsuk őket. Lehetőséget teremtünk számukra, hogy társaságban legyenek, barátkozzanak, és más dolgokkal is megismerkedjenek – fogalmazott Nagy Mélykúti Kiskovács, majd arról is beszámolt, hogy a szünidei programok szervezésben részt vett Hajas Gabriella és Zsidai Erzsébet. Segítséget nyújtott Németh Gábor, Szabó Árpád, Fontányi Andor, Vörös Julianna, Tóth Anita, Csabai Erika, Almási Anna, Kerepes Ágnes és Papp Rózsa.