2024. április 26., péntek

Befejeződött az Iskolaszüneti játszótér

Az újvidéki Szabadegyetem a hagyományokhoz híven az idén is megszervezte a 34. Iskolaszüneti játszótér (Raspustilište) rendezvénysorozatot, amely három héten át szórakoztatta, foglalkoztatta a gyermekeket.

Az Iskolaszüneti játszótér keretében három héten át különféle előadásokat, műhelymunkákat, oktató- és művelődési programokat tartottak a gyermekeknek. A rendezvénysorozat utolsó napján külön programot szerveztek a legfiatalabbaknak, amelyen többek között jelen volt Ljiljana Koković, polgármester-helyettes, és Dalibor Rožić, a városi tanács művelődési ügyekkel megbízott tagja is.

– Az újvidéki önkormányzat a jövőben is támogatja majd a hasonló projektumokat és rendezvényeket, amelyeknek fő célja a gyermekek oktatása. Nagyon fontos, hogy a gyermekek számára biztosítsuk a tudásfejlesztést és a játékos tanulást. Azokat a projektumokat igyekszünk támogatni, amelyek arra tanítják a gyermekeket, hogy kreatívan fejezzék ki magukat, sokat barátkozzanak, társalogjanak egymással, és új ismeretekre tegyenek szert az iskolai szünidő alatt, a tanterven kívüli aktív foglalkozások pedig ebben sokat segítenek – mondta Koković.

Aleksandra Lukić, az eseménysorozat szervezője és koordinátora elmondta, hogy a téli szünidő idején az újvidéki gyermekek számára több mint 100, különféle művelődési és művészeti tartalmat kínáltak a rendezvénysorozat keretében.

– Számos művészeti, zenei és filmműhelymunkát tartottunk a szünetben. Ismert színészek, tudósok is jelen voltak a rendezvényeinken. Több színházi előadást vittünk színre, zimonyi és kruševaci vendégszerepléseket szerveztünk a 4–14 évesek számára. A rendezvénysorozat befejező rendezvénye kiváló alkalom volt arra, hogy egy sajátos előadás keretében a legfiatalabb újvidékiek megmutassák mindazt, amit megtanultak a téli szünidő ideje alatt – magyarázta Lukić.