2024. április 26., péntek

Zsombor holtmunkája

Alanyi jogon, tehát a ranglistán elfoglalt helyezése alapján (556.) a magyar Piros Zsombor nem indulhatna az Australian Open selejtezőjében, a szervezők azonban figyelembe vették a holtmunkát, az ifitornájuk tavalyi bajnoki címét, így lehetővé tették a tehetséges magyar teniszezőnek, hogy mától versenyre keljen a főtábláért. Zsombornak a csaknem 10 évvel idősebb és a ranglistán 180. argentin Facundo Bagnis lesz az első ellenfele.

Szerbiának a melbourne-i előcsatározásokban három képviselője lesz. Nikola Milojević az olasz Stefano Travagliával, Miomir Kecmanović a horvát Viktor Galovićtyal, Danilo Petrović pedig a francia veterán Nicolas Mahut-vel kezd.

Időközben közzétették a kiemeltek listáját is. A holnapi sorsoláson, melyen Roger Federer és Marija Saparova lesznek a sztárvendégek, a férfiaknál Novak Đoković (aki a tervek szerint az éjjel Thiemmel bemutató meccset játszott) a 14-es rajtszámot kapja, Filip Krajinović pedig épphogy csak kicsúszott a 32-ből. Az első nyolc kiemelt: Nadal, Federer, Dimitrov, A. Zverev, Thiem, Čilić, Goffin, Sock. A nőknél a 32-ben nincs sem szerbiai, sem pedig magyar. Az első nyolc kiemelt névsora: Halep, Wozniacki, Muguruza, Szvitolina, V. Williams, Ka. Plíšková, Osztapenko és Garcia.