2024. április 19., péntek

Rövidesen indulnak a felkészítők

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium idén is várja a pályaválasztás előtt álló diákokat

Rendkívül sikeresnek értékelik a szervezők a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium hétvégén véget ért téli táborát, amelyben több mint száztíz általános iskolás tanuló vett részt. Az intézmény illetékesei pedig máris a következő fontos program előkészítésén dolgoznak: február folyamán mind a képzőművészeti, mind a matematikai szak iránt érdeklődő tanulók számára megkezdődnek a felvételi felkészítők.

A diákok körében továbbra is nagy az érdeklődés a tehetséggondozó gimnázium iránt (Máriás Endre felvétele)

A diákok körében továbbra is nagy az érdeklődés a tehetséggondozó gimnázium iránt (Máriás Endre felvétele)

– A téli táborunkat minden évben kettős céllal szervezzük meg, egyrészt azért, hogy az általános iskolák tanulói számára lehetőséget kínáljunk a szünidő tartalmas eltöltésére, másrészt azért, hogy mindeközben iskolánkat is megkíséreljük megismertetni azokkal a diákokkal, akikben felmerül annak a gondolata, hogy iskolánk matematikai vagy képzőművészeti tagozatán folytassák a tanulmányaikat – mondta el Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatónője.

– Az idei táborban négy természettudományi és két képzőművészeti csoportban folyt a munka, a természettudományi csoportok tagjai fizika-, kémia-, biológia-, matematika-, informatika- és robotikafoglalkozásokon vehettek részt, a képzőművészeti csoportok tagjai pedig minden olyan képzőművészeti technikát kipróbálhattak, amelyekkel később, a középiskolai tanulmányaik során is találkozni fognak. Nagyon örülünk annak, hogy az idén a résztvevők között különösen magas volt a nyolcadikos diákok száma – a négy természettudományi csoportból például kettőt kizárólag a nyolcadikosok töltöttek meg –, ez ugyanis arra enged következtetni, hogy a következő tanévben is sokan szeretnének az intézményünkbe iratkozni. A tábor iránti érdeklődés ugyanis mindig egyfajta mutatót jelent számunkra, még akkor is, ha mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy az itt folyó munka jóval könnyedebb és játékosabb formában zajlik, mint az, ami a tanítási órákon valósul meg. Éppen ezért tartjuk rendkívül fontosnak a felvételi felkészítők megszervezését, hiszen azok kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy a majdani diákjaink ne csak belekóstoljanak az intézményünkben folyó munkába, hanem el is mélyedjenek benne. Szeretettel várunk minden olyan pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákot a felvételi felkészítőinkre, akik az intézményünkben szeretnék folytatni a tanulmányaikat. A képzőművészeti tagozatunkra terveink szerint február 10-én, míg a matematikai tagozatunkra február 25-én kezdődnek meg a felkészítők, a csoportokhoz természetesen később is lehet majd csatlakozni – magyarázta Csikós Pajor Gizella, hozzátéve, ezekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatás személyesen a tehetséggondozó gimnázium Posta utca 18-as szám alatt található épületében vagy telefonon a 024/816-666-os és a 024/816-700-as számokon kapható.

– Egyelőre sajnos nem tudjuk pontosan megmondani, hogy milyen szakokat nyithatunk a következő tanévben, az erre vonatkozó minisztériumi határozat ugyanis csak később érkezik meg hozzánk. Abban bízunk, hogy a két kiválóan bejáródott szakunk, a matematikai és a képzőművészeti szak megnyitása mellett a számítástechnikai tehetséggondozó szak megnyitására is lehetőségünk nyílik majd, hiszen a tapasztalataink azt mutatják, hogy ez iránt a szak iránt is igen nagy érdeklődés mutatkozik a vajdasági magyar fiatalok körében – tette hozzá a gimnázium igazgatónője.