2024. április 27., szombat

Énekelj! és Balerina

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésében két filmet láthat a közönség a magyarkanizsai Művészetek Házában a jövő héten. Kedden 17 órakor az Énekelj! (Sing) című, magyarul beszélő amerikai családi animációs filmet vetítik, amely egy állatok által benépesített emberi világban játszódik.
A világ legnagyobb énekversenyén kiemelkedik egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tinielefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki az arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind azt remélik, hogy meg tudják változtatni addigi életüket…
Szerdán 11 órától a Balerina című, magyarul beszélő francia–kanadai családi animációs filmet tekinthetik meg az érdeklődők.
Az egy francia árvaházban élő kis Félicie-nek egyetlen szenvedélye van: a tánc. Legjobb barátjával, Victorral megszöknek, és Párizs felé veszik az irányt, ahol éppen csak belekezdtek az Eiffel-torony építésébe. Félicie-re sosem tapasztalt küzdelmek várnak ahhoz, hogy valóra váltsa legvadabb álmát: ő legyen a párizsi opera prímabalerinája.
A filmeket a Háromgarasos mozi sorozat keretében vetítik 2,4 méteres vászonra; a belépődíj 50 dinár.