2024. április 26., péntek

Kiesett Györe és Krajinović is

Györe László Púnában két kört futott. A zentai játékos tegnap, mivel ellenfele a szettek hajrájában ügyesebbnek bizonyult, kétórás meccsen veszített a kazah veterán Mihail Kukuskin ellen.

Miloš Raonić Brisbane-ben nem értette, mi történt, mert a teljesen ismeretlen Alex De Minaur ütötte ki (Fotó: Beta/AP)

Miloš Raonić Brisbane-ben nem értette, mi történt, mert a teljesen ismeretlen Alex De Minaur ütötte ki (Fotó: Beta/AP)

Györe az első játszmában elsőként nyerte el ellenfele adogatását, 5:2-re vezetett, 5:3-nál a vezetésért adogatott, de megtorpant, és két breaket szenvedett el. A második játszmában a zentai teniszező azonnal három breaklabdával szembesült. Ezeket hárította, rövidesen azonban 1:3-as hátrányba került. Nem adta fel, 4:3-ra fordított, és kicsikarta a rövidítést, de azt 7:5-re elveszítette.

Fucsovics Márton több mint háromórás csatát vívott az előkelőbben rangsorolt francia Benoît Paire-rel. A magyar játékos az első játszmában 4:2-es vezetésről veszített, a másodikat rövidítésben nyerte meg, a harmadikban pedig öt meccslabdát hagyott ki.

Ma Brisbane-ben Aleksandra Krunić a lett Anastasija Sevastovával, Sencsenben Babos Tímea a román Irina-Camelia Beguval az elődöntőért, a bangkoki challengeren pedig Miomir Kecmanović a negyeddöntőért játszik.

Dohában Szerbia gyorsan képviselő nélkül maradt. Azt követően, hogy Novak Đoković visszalépett, Filip Krajinović és Viktor Troicki az 1. fordulóban bukott el. A zombori teniszezőnek az első játszmában labdája volt az 5:4-es vezetésért, a másodikat breakkel nyitotta, azután azonban sérülésre is panaszkodva hatot veszített zsinórban, és kisebb meglepetés, hogy kikapott a német Peter Gojowczyktól. Troickitól többet várhattunk, de az olasz Matteo Berrettini felülmúlta a belgrádi veteránt.

Nina Stojanovićnak a playfordi ITF-torna rajtján nem jelentett gondot a 17 éves ausztrál újonc Ivana Popović, akinek egyetlen játékot sem engedélyezett. Nina a következő fordulóban ma a 21 éves francia Jessika Ponchet-vel mérkőzik a negyeddöntőért.

Nem sikerült zsinórban négy meccset nyernie Piros Zsombornak Nouméában. A 18 éves magyar játékos tegnap két játszmában maradt alul a nem sokkal idősebb, de lényegesen tapasztaltabb amerikai Noah Rubinnal szemben.