2024. április 27., szombat

Sikeres informatikuspalánták Zentán

Számos kiváló helyezés a bolyais diákoknak

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium informatika-szakkörének tagjai november és december folyamán több versenyen is kiválóan szerepeltek. Az Alba Regia nemzetközi informatikaverseny székesfehérvári döntőjéről egy második és egy harmadik helyezéssel tértek haza: Nagy Kinga a második helyen végzett, Hugyik Kornél pedig harmadik lett.

Az E-hód elnevezésű számítástechnikai és logikai versenyen ugyancsak sikeresek voltak az iskola diákjai. Ebben a megmérettetésben 34 ország 1,6 millió diákja vesz részt, csak Magyarországról 22 000 nevező volt. A verseny négy szekcióban online zajlott, és a juniorok között Hugyik Kornél az első helyen végzett, a szeniorok között Zelenka Antal és Nyilas Orsolya első helyezést értek el, Illés Illés Tamás második helyezett lett, Kószó Patrik és Csikós Gergő pedig harmadik.

Decemberben Újvidéken a Tudok verseny vajdasági selejtezőjéről az informatika szekcióból elsőként jutott tovább a nemzetközi döntőbe Fajka Viktor, aki egy vetőgép-digitalizációt okosító berendezéssel érdemelte ki a továbbjutást.

Szabadkán Tantárgyháló versenyt tartottak, és azon Horváth Dávid és Molnár Ramóna 1. helyet érdemelt ki. Ez a verseny félig informatikai, félig pszichológiai jellegű volt, és a bolyais diákok egy tekintetkövető berendezés segítségével próbálták meg felmérni, hogyan értelmezik a matematikai feladatokat azok, akik versenyszerűen foglalkoznak matematikával, és hogyan, akik nem.

A versenyekre a diákokat a következő tanárok készítették föl: Kőrösi Gábor, Esztelecki Péter, Bakos Tímea és Gyorgyevics Anikó.