2024. április 18., csütörtök

Dembélé kincse

Moussa Dembélé, a Tottenham Hotspur futballistája a testvérével szeretett volna egy hotelt nyitni Antwerpen szívében. Amikor azonban átvizsgáltatta a megvásárolt épületet, nem akármilyen meglepetés érte.

A Gazet van Antwerpen beszámolója szerint több száz éves épületet vásárolt meg felújításra a futballista, ilyenkor pedig szokás, hogy kiküldenek egy csapat archeológust, hogy vizsgálják át a területet, hátha van egy rejtett szoba vagy rekesz, amelyre eddig nem bukkantak rá a tulajok.

Ez általában csak némi papírmunkát jelent, a kutatók azonban most szó szerint kincset találtak. Az épület pincéjének egy rejtett zugában ugyanis a 18. századból származó porcelánokra, üvegekre és felbecsülhetetlen értékű szobrokra leltek. A hírek szerint teljesen véletlenül találtak a kincsekre az archeológusok is, amikor áttörtek egy falat, amely nem is szerepelt az eredeti tervrajzon.

Dembélé és Antwerpen polgármestere végül megegyeztek abban, a kincsek egy része a város múzeumaihoz kerül, a másik része pedig a hotelben lesz kiállítva.