2024. április 27., szombat

Vígan zengjetek!

Gyermekjátékot játszani remek mulatság, gyerekeknek szóló előadásokat nézni nem különben – ismét hangsúlyozom: nekünk, felnőtteknek is! Kiszakadást, menedéket jelent a sokszor nyomasztó és szürke hétköznapokból, de még a „nagyon komoly” kultúrprogramok közepette is felüdülésként hat. Vonatkozik ez Zenta – egyébként igen gazdag és változatos – művelődési életére is, ahol szerencsére a legkisebbekről sem feledkeznek meg.

Csütörtökön délelőtt Vígan zengjetek! címmel matiné zajlott a Zentai Magyar Kamaraszínház kamaratermében. A derűs pillanatokban nem szűkölködő műsorban közreműködött a Hófehérke óvoda Dárika bábcsoportja egy vidám és elmés meseelőadással és a Stevan Sremac Szerb Művelődési Központ népdalkórusa egy kellemes dalcsokorral, melyek közben „kicsi” és „nagy” egyaránt remekül szórakozott.

A város színvonalas, minden korosztályra odafigyelő kultúrprogramjaira hívta fel a figyelmet Perpauer Attila is, aki a matinét felvezetve a helyi Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ 40 éves fennállásának kapcsán elmondta: – Művelődési központunknak lelke van, az ott dolgozó emberek munkájukat lelkiismeretesen, színvonalasan végzik. Az elmúlt négy évtized alatt megszámlálhatatlan rendezvényt szervezett meg. Kiállítások, filmvetítések, színházi előadások, könyvbemutatók, műhelymunkák gazdagították városunk, környezetünk kultúréletét és nem utolsósorban lelkünket. A mai délelőttöt számotokra szervezte meg, gyerekek. Egy olyan intézményt ünneplünk, mely nemcsak községünknek, hanem a Tisza menti régiónak is kiemelten fontos szervezete.