2024. március 28., csütörtök

Magyar karácsony Bácskossuthfalván

Szívhez szóló, közvetlen hangulatú, olykor megható és felemelő koncert részese lehetett a bácskossuthfalvi közönség a hétvégén Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, népszerű zenei előadó és Sáfár Mónika, Jászai Mari-díjas színművész, énekesnő közreműködésével.

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

A hallgatóság Tolcsvay L. munkásságából hallhatott részleteket, így a Magyar mise című oratóriumból, a Mária evangéliumából, az Isten pénze című zeneműből, valamint a Vörös és fekete című musicalek betétdalai és örökzöld slágerek is felcsendülnek, így például a Békét és reménységet, vagy a Jöjj kedvesem című szerzemények.

– Olyan – a kommunizmus jegyében telt – időszakban foglalkoztam a zene eszköztárával tabukat döntögető szakrális témákkal, amikor azt felsőbb körökben igencsak nem nézték jó szemmel. Sok minden lefolyt azóta a Dunán, sajnos azonban, ami nem változott, az a körülöttünk élő emberek boldogságérzete. Ez pedig mindannyiunk alapérzése, ezért nekem, mint zeneszerzőnek, az a dolgom, hogy ezt az emberi hiányosságot orvosoljam a szerzeményeimmel. Itt, Bácskossuthfalván, pedig szívemhez közelálló, családias hangulatú koncerttel ajándékoztuk meg egymást, jó volt itt játszani – nyilatkozta Tolcsvay László.