2024. április 27., szombat

A Szolnoké a csúcsrangadó

Szirányi és Magomajev a ferencvárosi meccsen (Fotó: MTI)

Szirányi és Magomajev a ferencvárosi meccsen (Fotó: MTI)

A legrangosabb vízilabda-sorozat csúcsrangadóját játszották a hétvégén Szolnokon, ahol a BL-címvédő hazaiak a kiírás nyolcszoros győztesét, a Pro Reccót látták vendégül, és a sportág ínyenc szurkolóit is teljes mértékben kiszolgálták, hiszen egy felettébb izgalmas összecsapáson 10:9-re nyertek. A meccs elején, 2 perc 20 másodperc alatt az olasz csapat húzott el 3:0-ra, s ez mindenki más ellen elég lett volna neki, csak nem a szerb válogatottakkal megtűzdelt magyar bajnokkal szemben, amely lassan felkapaszkodott, s a negyedik negyed elejétől kezdődhetett minden elölről. Az izgalmakat Nicolo Gito, a Pro Recco játékosa bírta a legkevésbé, brutális szabálytalankodása miatt négy percre állították ki, innentől kezdve Andrija Prlainović vette a kezébe a meccset, amire már nem tudtak válaszolni a vendégek. A Szolnok így megőrizte hazai veretlenségét, amely már zsinórban 17 mérkőzés óta tart, a Recco pedig 2015 óta a második vereségét szenvedte el a magyar városban.

A 4. forduló, A csoport: Olimpiakosz–Partizan 16:8, Jug–Barceloneta 9:9, Dinamo–Hannover 9:6, OSC–Brescia 6:8. Az állás: Olimpiakosz 10, Dinamo 9, Jug 7, Brescia és OSC 6, Barceloneta 5, Hannover 3, Partizan 0 pont.

B csoport: Eger–Sabadell 14:5, Szolnok–Pro Recco 10:9, Steaua–Jadran (HN) 4:8, Alphen–Spandau 5:17. Az állás: Jadran 10, Pro Recco, Szolnok és Spandau 9, Eger 7, Sabadell 3, Steaua és Alphen 0 pont.

EURÓPA-KUPA

Két magyar a négyben

A negyeddöntős visszavágók után két magyar csapat ünnepelhetett, mindkettő orosz együttest ütött ki. Az izgalmasabb összecsapást a volgográdi Szpartak és a Miskolc vívta, s nagy meglepetés lenne, ha a Ferencváros nem védené meg másodszor is a címet. Az elődöntők párosítását Koppenhágában, a szerdán kezdődő rövid pályás úszó-Európa-bajnokság helyszínén végzik el.

Negyeddöntő, visszavágók: FTC–Kazany 12:9 (összesítésben 28:17), Marseille–Jadran (S) 7:5 (18:15), Verona–C. zvezda 15:8 (25:13), Volgográd–Miskolc 10:7 (18:19).

MAGYAR NŐI KUPADÖNTŐ

Negyedszer az UVSE

A várakozásoknak megfelelően izgalmas mérkőzésen nyert az eddigi háromszoros kupagyőztes UVSE a kiírást korábban hat alkalommal megnyert Dunaújváros ellen. Végül ötméteresek döntöttek, s ebben a fővárosiak voltak a jobbak, így zsinórban negyedszer hódították el ezt a serleget.

Négyes döntő, elődöntők: Dunaújváros–BVSC 10:7, UVSE–FTC 7:7 – ötméteresekkel 4:3. Döntő: UVSE–Dunaújváros 10:10 – ötméteresekkel 4:2.