2024. április 26., péntek

Elkezdődött az új szegedi focistadion építése

A szegedi Izabella híd lábánál fekvő, egykori Napfény kemping helyén a minap megkezdődött a teleprendezés, az építkezés, ugyanis ide tervezték a Szeged 2011 Grosics Akadémia új fociarénáját.

Kiss-Rigó László megyés püspök korábban elmondta, eredetileg a város új futballstadionjának a felépítése volt a cél, amit később módosítottak. A sportkomplexum így amellett, hogy az NB II-ben szereplő klub otthona lesz, közösségi térként, ifjúsági centrumként is funkcionál majd. A Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából megvalósuló projektumot júniusban írták ki, és a kormány támogatásával valósul meg. A kivitelezést a budapesti Market Építő Zrt. végzi, derült ki az EU-s közbeszerzési adatokból. Az egyházmegye nem kívánt többet mondani a projektumról.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő ilyenkorra a sportolni vágyók már benépesítik a sportcentrumot, ahol egyebek mellett lesz sportcsarnok, öltözők és a Szeged 2011 Grosics Akadémia új stadionja, amely több mint 9 milliárd forintból fog megépülni, és 8000 néző befogadására lesz alkalmas. Az aréna egyébként az MLSZ és az UEFA legmagasabb besorolású, 4-es kategóriájába esik, ami lehetővé teszi, hogy akár Bajnokok Ligája vagy UEFA Európa-liga mérkőzéseket is játszanak benne.

Az viszont kérdéses, milyen magyar bajnokikat fogunk itt látni, hiszen a Szeged 2011 Grosics Akadémia jelenleg 1 pontra van a kiesői zónától a labdarúgó Merkantil Bank liga NB II-ben.