2024. április 27., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Kiesett a Napoli

Életem legélvezetesebb sajtótájékoztatója ez” – állt az újságírók elé Zorro-jelmezben Paulo Fonseca, a Sahtar Donyeck portugál vezetőedzője, miután csapata hazai pályán 2:1-re verte a Manchester Cityt, és csoportmásodikként bejutott a BL nyolcaddöntőjébe. A tréner annak a vállalásának tett eleget, amelyet a csoportkör sorsolása után tett – valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy az ukránok a Manchester City és a Napoli mellől képesek lesznek kiharcolni a továbbjutást. „Nemcsak a Sahtar szurkolóinak, hanem minden ukránnak büszkének kell lennie a csapatunkra. Tizenkét pont egy ilyen csoportban fantasztikus teljesítmény” – áradozott a 44 éves edző a derűs hangulatú összejövetelen.

Meg kell oldaniuk a problémákat a Napolinál Maurizio Sarri, a dél-olasz csapat vezetője szerint. A Napoli vereséget szenvedett a Feyenoord otthonában, s a tréner elárulta, játékosaira a mérkőzés ideje alatt nagy hatással volt az információ, miszerint Ukrajnában a Sahtar vezet a City ellen. „A csapat teljesítménye romlott az utóbbi időben, ezzel szembe kell néznünk. Most az Európa-ligára koncentrálunk, mindent bele kell adnunk azon a porondon is” – mondta Sarri.

Hetest pakolt a Liverpool

Már negyedóra alatt két gólt lőtt a moszkvai Szpartaknak Philippe Coutinho, a Liverpool brazil középpályása, s az Anfield legénysége közül nem csak ő ébredt kivételes napra. A Pool Firmino révén már a félidőben 3:0-val ment, s végül hétnél állt meg – valósággal elgázolták az oroszokat, akiknek a találkozó előtt még továbbjutási esélyeik voltak… A meccs hőse az 50. percben triplázó Coutinho lett, de Sadio Mane sem állt meg egynél, s a hajrában Mohamed Salah is feliratkozott.

Az angolok mögött a Szlovéniában ikszelő Sevilla lett a második.

Ugyancsak hét gólt láttak a Porto szurkolói, akik továbbjutást ünnepelhettek. A portugálok 5:2-re verték a Monaco csapatát, amely messze-messze lemaradva lett csoportutolsó, és tavalyi formájának halvány árnyékát mutatja hosszú ideje.