2024. április 27., szombat

350 dinár Szabadka és Újvidék között az autópályadíj

Holnaptól zárt rendszerben valósul meg az autópályadíj megfizettetése

A Szabadka–Belgrád autópályán holnaptól az úgynevezett zárt rendszerben valósul meg az autópályadíj megfizettetése. A szóban forgó szakaszon holnaptól két központi fizetőállomás működik majd, a Szabadka – Dél leágazásnál és Ópázovánál.

Archív

Archív

Szabadka és Szőreg között öt leágazáson nyílik meg ma új fizetőkapu: Nagyfénynél, Topolyánál, Bácsfeketehgynél, Verbásznál és Ókérnél.
A zárt rendszer azt jelenti, hogy az autós az első fizetőkapun kártyát kap – ha pedig rendelkezik elektronikus megfizettetést lehetővé tevő berendezéssel (TAG), akkor regisztrál –, ahol pedig letér a pályáról, ott fizet a megtett kilométerek függvényében. A Szerbia Útjai közvállalat honlapján található árjegyzék szerint Szabadka és Nagyfény között az 1. kategóriájú járművek sofőrjei 40 dinár, Szabadka és Topolya között 80 dinár, Szabadka és Bácsfeketehegy között 120 dinár, Szabadka és Verbász között 200 dinár, Szabadka és Ókér között 240 dinár, Szabadka és Újvidék között pedig 350 dinár autópályadíjat kénytelenek holnaptól fizetni. Újvidék és Belgrád között 210 dinár az autópályadíj. Szerbiában a megtett kilométerek után fizettetik meg az autópályadíjat, egy kilométer ára pedig 3,65 dinár.