2024. április 27., szombat

Disznótor a Művésztelepen

A jövő hétvégén, december 10-én, a topolyai tóparton található felújított Művésztelep területén hagyományos disznótort tart a Vajdasági Magyar Szövetség topolyai helyi szervezete.

Tomik Nimród (Sihelnik Ágnes felvétele)

Tomik Nimród (Sihelnik Ágnes felvétele)

Az esemény a VMSZ kampányrendezvénye, melyet a december 17-ére meghirdetett helyi közösségi választások alkalmából szerveznek meg – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Tomik Nimród, a párt topolyai helyi szervezetének elnöke.

– A hagyományos disznótorra december 10-én kerül sor. Reggel hét órakor kezdődik, vendégeinket pedig nyolc órától várjuk. Lángost fogunk sütni, valamint forralt borral és teával várjuk a vendégeinket. Kilenc órától délig a hagyományos disznótoros reggeli fogásait, sült vért és sült szalonnát kóstolhatnak a látogatók. A kedves megjelenteket élő zenével várjuk. A disznótor megmaradt termékeit jótékony célokra fogjuk fordítani. Most új helyszínen, a felújított Művésztelepen tartjuk meg a rendezvényt – ismertette az esemény részleteit Tomik, majd kitért arra is, hogy a VMSZ készül a december 17-i helyi közösségi választásokra.

– Az első lépcsőfokot már megléptük azzal, hogy Topolya mind a huszonegy választókörzetében indítunk jelöltet. Tizenkilenc jelöltünk van, valamint van két független jelölt, akit a Vajdasági Magyar Szövetség is tud támogatni. Ennek a kampányrendezvénynek lesz az egyik legfontosabb rendezvénye a hagyományos disznótor. Ez kiváló alkalom lesz, hogy a jelöltek találkozzanak a választókkal. Ezúton szeretném megköszönni a választópolgároknak, hogy aláírásukkal támogatták a jelölteket – mondta Tomik Nimród.