2024. április 27., szombat

Thiemmel vagy Raonićtyal

Novak Đoković osztrák vagy kanadai ellenféllel játssza le első meccsét a csaknem hat hónapos versenyszünet után. A volt világelső december 29-én Abu-Dzabiban a bemutató elődöntőjében ugyanis a Thiem–Raonić találkozó továbbjutójával mérkőzik meg. A másik ágon Rafael Nadal ellenfele a svájci Wawrinka és a spanyol Carreno viadalának győztese lesz.

David Goffin folytatta szezonvégi jó játékát (Fotó: Beta/AP)

David Goffin folytatta szezonvégi jó játékát (Fotó: Beta/AP)

Az utolsó egyéni meccs előtt Franciaország közelebb állt a 10. diadalhoz a Davis-kupában, mint Belgium az elsőhöz. A lille-i találkozón ugyanis 2:2-es állásnál a francia Lucas Pouille és a 34. évében járó belga Steve Darcis viadala következett, amelyben, habár a meglepetés lehetősége sosem kizárt, a francia kimondott esélyesnek számított. Előzőleg David Goffin két nagyszerű győzelmet aratott, a vendéglátók pedig az egyensúlyt Jo-Wilfried Tsongának a Darcis elleni győzelmével és a páros pontjával tartották.

Olga Danilovićot a sérülés állította meg Valenciában. A 16 éves belgrádi játékos 7:5, 4:3-ra vezetett a döntőben a 2. kiemelt, hat évvel idősebb és sokkal magasabban rangsorolt román Irina Maria Bara ellen, amit követően kilenc játékot veszített zsinórban. Közben orvosi segítséget is kért, majd a meccs utolsó játékaira csak a rend kedvéért maradt a pályán. A döntőért járó 36 ponttal Danilović mintegy 40-nel múlja felül eddigi legjobbját, és feltör a ranglista 325. pozíciójának tájára.

Jól szerepelt a dél-afrikai Stellenboschban a magyar Totka Naomi, aki a döntőért járó pontokkal jelentős haladást biztosított a ranglistán, noha még meg sem közelíti a két éve jegyzett legjobbját, a 363. helyet.

LILLE. – A Davis-kupa döntőjében: Franciaország–Belgium 2:2 (Pouille–Goffin 5:7, 3:6, 1:6, Tsonga–Darcis 6:3, 6:2, 6:1, Gasquet/Herbert–Bemelmans/De Loore 6:1, 3:6, 7:6, 6:4, Tsonga–Goffin 6:7, 3:6, 2:6).

VALENCIA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Danilović–Benoit 6:3, 6:4, elődöntő: Danilović–Gamiz 6:4, 6:1, döntő: Bara–Danilović 5:7, 6:4, 6:0.

STELLENBOSCH. – A női ITF-torna elődöntőjében: Totka–Kung 7:6, 6:4, döntő: Simmonds–Totka 6:1, 6:0.