2024. április 26., péntek

Telitalálat a Winterfest

A rendezvénysorozatot november 23-a és december 30-a között tartják meg a Szabadság téren

Tegnap a városházán sajtótájékoztatót tartottak, amelyen jelen volt Мilоrаd Rаdојеvić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Brаnislаv Knеžеvić, az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet igazgatója, Bilјаnа Gаvrić és Јеlеnа Sаvić, az Újvidéki Winterfest szervezőbizottságának tagjai és Bоgоlјub Bаnjаc-Čоmbе, az Amajlia együttes énekese.

A II. Újvidéki Winterfest november 23-án kezdődik, gyermekkórusok lépnek fel, lesznek koncertek, a Szabadság téren bőséges gasztronómiai kínálat várja a látogatókat (Ótos András felvétele)

A II. Újvidéki Winterfest november 23-án kezdődik, gyermekkórusok lépnek fel, lesznek koncertek, a Szabadság téren bőséges gasztronómiai kínálat várja a látogatókat (Ótos András felvétele)

– Önkormányzatunk azt szerette volna elérni a fesztivál támogatásával, hogy a télen is sok turista érkezzen a székvárosba. A tavalyi, első Winterfest rendezvény után bebizonyosodott, hogy igazunk volt, mert az emberek eljöttek, fényképeket készítettek az „éneklő fenyőfa” mellett, felültek a fiákerra, élvezték a koncerteket és a különféle finomságokat a Szabadság téren. Az idegenforgalmi adatok tükrében egyértelmű, hogy a téli fesztivál megszervezése és támogatása telitalálat volt – magyarázta Rаdојеvić.

Brаnislаv Knеžеvić hangsúlyozta, hogy Újvidékre egyre több turista érkezik, az idén szeptember végéig 13 százalékkal nőtt a székváros látogatottsága a tavalyi mutatóhoz képest. Az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezettel közös akcióba kezdett, amelynek célja Újvidék turisztikai kínálatának népszerűsítése. A székváros által elnyert, két rangos európai cím csak további lendületet adhat a turisták idevonzásában.

Bilјаnа Gаvrić, a Ninamedia vállalat képviselője elmondta, hogy a szervezők sokat tanultak a tavalyi tapasztalatokból, megpróbálják az összes kritikát, ötletet és ajánlatot feldolgozni, elfogadni, és alkalmazni az idei rendezvény lebonyolítása során. – A tavalyi, téli fesztivál 55 napig tartott, ez alatt az idő alatt 35 gyermekkórus és 15 felnőttkórus lépett fel az éneklő fenyőfánál, a Szabadság téren 45 együttes szórakoztatta a közönséget. Ugyanakkor számos kísérőrendezvényt szerveztünk, több kiállítást tartottunk, és együttműködést alakítottunk ki a városi művelődési intézményekkel, valamint humanitárius akciókat bonyolítottunk le – mondta Gаvrić.

Јеlеnа Sаvić, a Color Media Communications vállalat munkatársa kifejtette, hogy az idei, téli fesztivál ideje alatt mindennap este 18 órakor gyermekkórusok lépnek majd fel az éneklő fenyőfánál, az együttesek és a DJ-k pedig hétvégenként tartják koncertjeiket.

– A város központjában az idén is ott lesz a fiáker, aki akar, felülhet rá, és fordulhat egyet az óvárosban. Fényképkiállításokat is szervezünk, tíz nappal szilveszter előtt pedig egy Télapó járja majd Újvidék központját, és megpróbál örömet szerezni a legkisebbeknek. Az idei gasztronómiai kínálat gazdagabb lesz mint a tavalyi, és nagyobb lesz az italválaszték – nyilatkozott Sаvić.

A Winterfest november 23-án kezdődik a Šareni vokali gyermekkórus fellépésével, ezután pedig az Amajlija együttes ad koncertet.