2024. április 27., szombat

Roberto Carlos a szerb kispadon?

Szívesen leülne a szerb válogatott kispadjára Roberto Carlos, a Real Madrid és a brazil válogatott egykori balhátvédje, minden idők egyik legjobbja a poszton, legendás szabadrúgáslövő. Az ász a belgrádi tartózkodása során – ahol a Szerbiai Labdarúgó-szövetség edzői iskoláját látogatja – nyilatkozott a médiának, és elárulta, egyáltalán nem lepte meg, hogy Szerbia kijutott a világbajnokságra, sőt szívesen látná a Sasokat saját nemzete ellen a döntőben.

Követem a szerb válogatottat. Sok fontos játékosa van, és tetszik a szerb bajnokságban látott foci is. Örülök, hogy Szerbia ott lesz Oroszországban” – áradozott a bekk, kérdésre pedig elárulta, vezetné a szerbeket, ha felajánlanák neki a lehetőséget. Roberto Carlos azt is elmondta, még nem beszéli a nyelvet, de szeretné megtanulni.

Agüero kórházban

Kórházba szállították a Nigéria elleni vesztes mérkőzés félidejében Sergio Agüerót, az argentin válogatott és a Manchester City csatárát. A támadó a krasznodari barátságos mérkőzésen csapata második találatát lőtte, ám a szünetben le kellett cserélni, mivel – az Argentin Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint – elsötétült előtte a világ, szédülni kezdett, majd elájult.

Az orvosok gyorsan reagáltak, felébresztették, majd elszállították a legközelebbi kórházba, ahol rutinvizsgálatokat végeztek el rajta. A játékos egy hónappal ezelőtt kisebb autószerencsétlenséget vészelt át Amszterdamban, ami miatt rövidebb időt ki kellett hagynia.

Advocaat rekorddal búcsúzott

Rekordot jelentő 37. győzelmét aratta Romániában Dick Advocaat, a holland válogatott háromszor megválasztott szövetségi kapitánya. A Tulipánok Bukarestben Depay, Babel és De Jong góljaival verték a házigazda román csapatot, és a sikerrel Advocaat 77 éves csúcsot adott át a múltnak – az angol Bob Glendenning még a múlt század első felében nyert 36 mérkőzést a holland válogatottal. „Távozom, mert eljött az új generáció ideje. Nem voltak kétségeim, úgy érzem, most a fiataloknak kell megmutatniuk magukat” – nyilatkozta Advocaat.