2024. április 27., szombat

Fizetéscsökkentés két emberéletért

A rendőrség nyomoz azok a személyek után, akik az útzárlatot lopták el
Zorana Mihajlović (Fotó: Beta)

Zorana Mihajlović (Fotó: Beta)

A Večernje Novosti belgrádi napilap értesülései szerint két felmondás és pénzbírság a következménye annak a tragikus kimenetelű közúti balesetnek, amely a hétvégén történt a 11-es közlekedési folyosó Ub–Lajkovac közötti szakaszán. Az eddigi értesülések szerint a balesetet azt okozta, hogy az illetékesek nem helyezték el a megfelelő útjelző táblákat, azaz figyelmeztetéseket, hogy a szóban forgó útszakasz még nem készült el, vagyis munkálatok folynak.

A Novosti úgy tudja, hogy a két emberéletet követelő baleset miatt a Szerbia Útjai közvállalat két munkatársát elbocsátották, a vállalat műszaki igazgatója pedig három hónapon át húsz százalékkal kisebb fizetést kap. A belső ellenőrzést, amelynek következményei a szóban forgó büntetések, állítólag Zorana Mihajlović, építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter rendelte el és nem a vállalat illetékesei hivatalból. Szintén sajtóértesülések szerint a rendőrség és az ügyészség nyomoz azok az egyelőre ismeretlen személyek ellen, akik a szóban forgó útszakaszról ellopták a betontömböket, amelyek megakadályozták, hogy a gépjárművezetők ráhajtsanak az épülőfélben lévő útszakaszra.

A szerencsétlenül járt gépkocsiban három idős férfi utazott. A sofőr súlyosan megsérült, két utasa pedig a helyszínen belehalt sérüléseibe. A balesetet követően készült fényképeken látszik, hogy a szóban forgó útszakasz kezdetén egyetlen tábla sem jelezte, hogy az utat nem szabad használni és a betonból készült útzárlatot is eltüntették. A sofőr ráhajtott az útra, majd nem sokkal később beleszáguldott egy árokba, amely a munkálatok miatt volt az út kellős közepén.