2024. április 27., szombat

A Carlsberg és a Dunđerski Alapítvány

Ösztöndíjpályázat egyetemistáknak

A Carlsberg és a Dunđerski Alapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet az Újvidéki Egyetem Jogi és Közgazdasági Kara, valamint a Technológiai Kar hallgatói számára a 2017/2018-as tanévre. A tíz legsikeresebb egyetemista a pályázat révén személyenként 100 ezer dinár ösztöndíjban részesül.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is a Jogi és Közgazdasági Kar másodikos, harmadikos és negyedikes hallgatói, valamint a Technológiai Kar mesterképzős hallgatói jogosultak a pályázatra. Az újvidéki karokon tanuló egyetemisták november 13-ától 24-éig jelentkezhetnek a pályázatra. További információhoz a http://cdfondacija.rs honlapon juthatnak az érdeklődők.

A Carlsberg és a Dunđerski Alapítvány 2015-től, a megalakulásától kezdve mindeddig 32 ösztöndíjat és három egyszeri, 3 850 000 dinár értékű támogatást osztott ki a tudomány és az oktatás terén.

Az alapítvány a Carslberg Szerbia vállalattal karöltve folytatja célkitűzésének megvalósítását, melynek alapja a társadalmi jólétbe történő befektetés gazdag hagyománya. Mindez két sörkedvelőnek köszönhető, az ösztöndíjporgram ötlete ugyanis Jacob Christian Jacobsentől, a koppenhágai Carlsberg sörgyár alapítójától és Lazar Dunđerskitől, a dunacsébi sörgyár egykori alapítójától ered.