2024. április 26., péntek

Temerin várja a táncdalénekeseket

Szombaton tartják a 26. Tini- és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőt

A héten záró szakaszába lépett a 26. Tini- és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő előkészítése. Szombaton sajtótájékoztatót tartott a szervezőbizottság, amelyen ismertették a fesztivál menetét. Varga Flórián, a szervező Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület elnöke közölte, hogy a temerini önkormányzat mellett, a Szerb Köztársaság Művelődési- és Tájékoztatási Minisztériuma, a Tartományi Művelődési- és Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság, a Magyar Nemzeti Tanács, illetve számos vállalkozó járul hozzá a szervezéshez. Az MNT kiemelt, magyar érdekeltségű rendezvényként tekint a Tinire, amely valójában az itteni magyarok országos táncdalénekes vetélkedője lett.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

Az idei versenyen tizenhat fiatal lép majd színpadra. Tizenketten a tini-, négyen az ifjúsági kategóriában mérik össze képességüket. A temerini fellépők mellett Szabadkáról, Kúláról, Kishegyesről, Törzsudvarnokról, Topolyáról, Tornyosról és Adáról érkeznek versenyzők. Az énekeseket Aleksandar Dujin zenekara kíséri, produkcióikat pedig az Erős Ervin, Hevesi Tibor, Szerda Árpád és Kovács Anikó összetételű szakszűri értékeli. Kiosztják majd a közönség díját is. A fellépők ezúttal is a könnyűzene különböző területéről adnak elő énekszámot magyar nyelven, vagy pedig a hazai és a nagyvilág könnyűzenei választékának magyar nyelvű fordításából. A fesztivál vendégzenekara a jövőre fennállásának 10. évfordulóját ünneplő, temerini Chameleon együttes, az est sztárvendége pedig a 2011. évi, magyarországi X-Faktor győztese, Kocsis Tibor lesz. A műsorvezetők Péter Diana és Botka Csaba lesznek.

Megtudtuk, hogy az idén valamivel erősebb a mezőny, mint tavaly. A válogató meghallgatáson és a szombati próbaéneklésen a zsűri találkozott néhány igazi tehetséggel is, olyanokkal, akik a színpadra születtek, ők valami teljesen újat, frisset hoznak a fesztiválra. Az idén is az énekhangot, a színpadi megjelenést és a dikciót veszi figyelembe a zsűri.

Az idén rádióközvetítés nem lesz, ám az Újvidéki Televízió (RTV) élőben közvetíti majd a fesztivált. Ezért a szervezők kérik a közönséget, hogy idejében, 19.30-ra foglalják el helyüket a sportcsarnokban. A vetélkedőre a belépőjegyek 300 dináros áron válthatók a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület klubhelyiségében, mindennap, este 6 órától, vagy a fesztivál napján, a helyszínen. Érdeklődni és jegyet foglalni a 021/843-411-es telefonszámon is lehet.