2024. május 10., péntek

Infrastruktúrát és strandot!

Kis híján kétezren éltek azzal a lehetőséggel Óbecsén, hogy jelezzék az önkormányzatnak, szerintük mire kellene elkölteni a községi költségvetés egy részét. A szervezők először közvélemény-kutatást, majd október végén szavazást tartottak a legfontosabbnak tekintett fejlesztésekről Óbecsén – a község polgárai ily módon szólhattak bele abba, hogy milyen beruházásokra költsön jövőre az önkormányzat. Az online és a helyi közösségekben megtartott hagyományos szavazáson minden település lakói részt vettek, de a legtöbben Bácsföldváron éltek ezzel a lehetőséggel.
A lakosok zöme lakhelyüket érintő fejlesztéseket szeretne. Csatorna- és vízvezeték-hálózat kiépítése, közvilágítás felújítása, utak aszfaltozása, járdák javítása, játszóterek rendezése – ezek a prioritások szinte minden helyi közösségben az élen végeztek, de sokan voksoltak a Tisza-parti strand és a gyógyfürdő-komplexum megépítésére is.
Dragan Tošić polgármester elmondása szerint az önkormányzat 100 millió dinárt szán a legtöbb szavazatot kapott lakossági javaslatok megvalósítására, amelyeknek nagyjából a háromnegyede egybeesik az önkormányzat beruházási terveivel is.
Az akciót az Óbecsei Ifjúsági Szervezet, az Ifjúsági Iroda és az önkormányzat közösen szervezte meg azzal a céllal, hogy a lakosságot is bevonják Óbecse község jövő évi költségvetésének összeállításába.