2024. április 26., péntek

Leváltották Slavoljub Muslint!

Beigazolódtak az utóbbi napok pletykái, amikor a Szerbiai Labdarúgó-szövetség hétfői közleményéből kiderült, távozik posztjáról az utóbbi évtized legnagyobb sikerét elérő szövetségi kapitány, Slavoljub Muslin. Az edző, aki nyolc év után először vezette ki fontos világeseményre a szerb labdarúgó-válogatottat, csoportelsőként nyerte meg a csapattal a selejtezőcsoportját, és egyenes utat biztosított a Sasoknak a jövő évi oroszországi megmérettetésre. Muslin selejtezős teljesítményével a szerb válogatott történetének legsikeresebb vezetője lett.

Slavoljub Muslin következetessége egyben a veszte is volt (Fotó: Beta)

Slavoljub Muslin következetessége egyben a veszte is volt (Fotó: Beta)

A Szerbiai Labdarúgó-szövetség köszönetet mond a volt szövetségi kapitánynak a jó együttműködésért és az elért eredményért” – áll a hivatalos szerv szűkszavú tájékoztatásában. A fudbal.hotsport.rs cikke szerint nem volt minden konfliktustól mentes a válás. A portál szerint Muslin úgy nyilatkozott, a döntés oka, hogy a szövetség és ő nem gondolkodnak hasonlóan arról, hogyan kell majd kinéznie a szerb csapatnak az oroszországi világbajnokságon. „Felelősen dolgoztam, és ennek meg is lett az eredménye. Volt egy vízióm, és soha nem mondok le az elképzeléseimről” – jelentette ki kategorikusan a 64 éves szakember, aki azt is elárulta, vannak már ajánlatai a karrierje jövőjét tekintve.

A kapitány szerepét Mladen Krstajić veszi át a felelős ügyvezető pozíciójában. A 43 éves kezdő tréner fogja vezetni a csapatot a novemberi, Dél-Korea és Kína elleni barátságos meccseken.

Megnevezték Storck utódját

Georges Leekens 68 éves belga szakember veszi át Bernd Storck helyét a magyar válogatott élén a Magyar labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos bejelentése szerint. Az új szövetségi kapitány korábban számos klubcsapat (például az Anderlecht, a Gent vagy a Club Brugge) és válogatott kispadján ült edzői pályafutása során. A belga nemzeti együttest két periódusban is irányította (1997–1999 és 2010–2012), az első megbízatása idején kivezette az 1998-as világbajnokságra. Legutóbb, 2016 és 2017 között algériai kapitányként dolgozott.

Nem garantálhatom a sikert, de azt igen, hogy keményen fogunk dolgozni. Mindent meg fogunk tenni az Európa-bajnokságra való kijutásértmondta Leekens a bemutatkozó sajtótájékoztatóján. – Elegünk van abból, hogy mindig csak a múltról esik szó. Szeretnénk, ha a jelen és a jövő kerülne előtérbe. Nem hiszek a szerencsében, a kemény munkában hiszek” – vett fel kemény alapállást a belga, hozzátéve, biztos benne, hogy elődje, Bernd Storck nagyon jó munkát végzett.