2024. április 26., péntek

Megtámadták a házelnököt

A Dveri elnöke cáfolja Maja Gojković állítását

Maja Gojković, a Szerbiai Képviselőház elnöke azt állítja, hogy a délelőtti órákban a Dveri három képviselője – köztük Boško Obradović pártelnök – behatolt kabinetjébe, hangoskodtak, sértegették – nem csak őt, hanem munkatársait is – és megakadályozták, hogy elhagyja a helyiséget.

Végül egyedül „dobta ki” irodájából a három politikust, mondta Gojković, hozzátéve, hogy erre rendkívül büszke. Szavai szerint nem engedi meg, hogy „a képviselőház a Dveri fasiszta poligonjává” váljék”. Boško Obradović, Marija Janjušević és Srđan Nogo amiatt tiltakoztak, hogy korábbi viselkedésük miatt húsz napra kitiltotta őket a parlament üléseiről, magyarázta a házelnök.
Boško Obradović újságírói kérdésre válaszolva cáfolta, hogy párttársaival erőszakosan léptek fel a házelnökkel szemben. A történetből annyi igaz, hogy mindhárman felkeresték Gojković irodáját, mivel magyarázatot szerettek volna kapni kizárásukra a parlament munkájából, valamint arra, hogy mikor fog az igazságügyi szervek előtt felelni Maja Gojković azokért a visszaélésekért, amelyeket Újvidéken követtek el, polgármesterségének ideje alatt. Marija Janjušević videofelvételt is készített a látogatásról, ezen jól látszik, hogy Maja Gojković az, aki bántalmazza Janjuševićet és megpróbálja elragadni tőle telefonját, amivel felvételezett, mondta Obradović.
A Szerb Haladó Párt csúcsvezetése elítélte a Maja Gojković elleni állítólagos támadást.