2024. április 27., szombat

Györe meccslabdáról nyert!

Ivana Jorović, Gálfi Dalma és Stollár Fanny selejtezős vereségei után a szerbiai és a magyar teniszezők gyöngén, 1:5-ös mérleggel rajtoltak a különböző tornák 1. fordulójában. Kiesett Lajović, Fucsovics, Babos, Milojević és Kecmanović, és aligha vigasz, hogy néhány híresség, például Marija Sarapova és Alekszandr Dolgopolov is kikapott a rajton. A becsületet a zentai Györe László mentette, aki három játszmában, csaknem háromórás meccsen győzte le az olasz veterán Paolo Lorenzit. Az este még Krajinović, Zekić, Jakšić és Jokić játszott, ma pedig Troicki, N. Stojanović, Krstin és Danilović érdekelt.

Györe azonnal elveszítette az adogatást, majd a második játszma rövidítésében meccslabdával is szembesült. Sikerült az egyenlítés, de a harmadik szettben 0:2-vel kezdett. Györét ez sem törte le, kétszer elnyerte az olasz adogatását, és miután kiharcolta 7. ATP-győzelmét, holnap a 2. fordulóban a szlovén Blaž Kavčič és a bosnyák Mirza Bašić meccsének továbbjutójával játszik.

Néhány visszalépés után Stockholmban felforgatták a sorsolást, ezért Fucsovics Mártonnak a lehető legnehezebb ellenfél, a fiatal és tehetséges koreai Hjeon Csung jutott, aki érvényesítette is a papírformát, így a magyar számára már vége is a versenyhétnek.

Babos Tímea Moszkvában a továbbjutásért adogatott a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics ellen, aki a sorsdöntő pillanatokban vissza tudta nyerni az adogatást, majd megfordította a meccset.

Gyöngén játszott a Las Vegas-i challenger rajtján Nikola Milojević, akit az ismeretlen amerikai David Giron búcsúztatott.

Miomir Kecmanović formája az idény vége közeledtével hanyatlik. A 18 éves játékos tegnap Ningbóban az alacsonyabban rangsorolt japán Joszuke Vatanuki ellen veszített, holott a sorsolás egészen jó haladást is szavatolhatott volna.

Olga Danilović a portugáliai Óbidosban táblára jutott. A belgrádi tehetség az 1. fordulóban a 21 éves és a ranglistán 470. bolgár Julia Terzijszkával játszik, aki a múlt héten éppen a svájci Simona Walterttől kapott ki, akit Olga most a selejtező döntőjében legyőzött.