2024. április 26., péntek

A hétvégén Sakktivity

A palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában szombaton, október 14-én rendezik meg az idei Sakktivity játékos sakkvetélkedőt. A rendezvényen ezúttal is 8 csapat, 8 település, 8 közszereplő 8 játékban méri össze ügyességét. A részt vevő hetedikes és nyolcadikos diákok sakktudást, ügyességet, pontosságot és kreativitást igénylő különféle versenyszámokban csapnak össze, amelyeknek fókuszában a szórakozás és a jókedv áll. Az idei csapatkapitányok Henderson Dávid énekes, zeneszerző, Hajdú Tamás színművész, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja, Vass Szabolcs grafikusművész, Rokon Ilonka megalkotója, Bognár Nóra országos bajnok falmászó, Sóti Juli énekesnő, a Sin Seekas együttes frontembere, Juhász Gábor Pro Urbe díjas népzenész, Kálló Béla színművész, rendező és Vicsek Annamária oktatási államtitkár. A rendezvényen a vendéglátó Palics mellett jelen lesznek Szabadka, Csantavér, Ludas, Kelebia, Felsőhegy, Orom és a magyarországi Szigetvár képviselői.

A program bemelegítő show-val kezdődik Szalai Patrícia zumba-fitnesz tehetség vezényletével. A rendezvény házigazdája Agárdi Gábor, a Pannon RTV riportere és DJ Norbee.

A vetélkedővel Palics ismét felkerül azon települések listájára, amelyeken ezen a napon különféle sakkvetélkedőket szerveznek. A listán több mint 80 város szerepel, köztük San Diego, Párizs, Barcelona, Nairobi, Brazíliaváros, Baku vagy éppen Bogotá.