2024. április 27., szombat

Nagyot hajrázott a Veszprém

Hazai pályán ikszelt a Szeged

Nagyon erősen kezdett a B csoport éllovasának, a Veszprémnek az otthonában a sereghajtó Kiel együttese a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában. A régi szárnyalásukat az utóbbi időben csak nyomokban mutató németek – főleg Steffen Weinhold révén – az első néhány percet jól megnyomták, s már 7:3-ra is vezettek. Ezt követően Mikler Roland váltotta Marko Alilovićot a magyar csapat kapujában, s ennek azonnal meglátszott az eredménye – hamarosan egalizálni tudta a párharc állását (10:10). A szünet előtti néhány perc azonban ismét a vendégalakulatnak sikerült jobban, a felek 12:15-ös eredménnyel mentek a pihenőre.

A második játékrészre a Veszprém ritmust váltott, és fokozatosan átvette az irányítást. A 38. percben állt először hazai vezetés az eredményjelzőn (18:17), de jelentősebb előnyt nem tudtak kiépíteni a magyarok, s néhány gólos különbséggel várták a hajrát, amelyben nem remegtek meg. Kulcsmomentum volt, amikor a kieli svéd Niclas Ekberg hetest rontott, a letámadásból pedig a hazai Lékai Máté tudott gólt szerezni. A mérkőzés kimenetele ezt követően már nem volt kérdéses. A találkozó legjobb emberének egyébként a 11 hárítást bemutató Miklert választották meg, míg a legeredményesebb játékos a Kiel átlövője, Weinhold lett 8 góllal.

„Nagyon elégedett vagyok. Mind a két pontnak, mind az egyre javuló játékunknak örülök. Az első félidőben akadtak nehéz perceink, mert Andreas Wolffnak alig lehetett gólt lőni. Aztán a másodikban a védekezésünk összeállt, Mikler is kitett magáért. Végig harcoltak egymásért a játékosaim, akikre jó hatással volt a szurkolók támogatása is” – nyilatkozta Ljubomir Vranješ, a hazai gárda edzője.

Végig kiélezett mérkőzést játszott az A csoportban a Szeged és a Vardar. A magyar csapat az első néhány percet leszámítva sosem volt hátrányban (ekkor is csak 1-1 góllal), de a macedón gárda foggal-körömmel kapaszkodott a szoros eredménybe, végül az utolsó percekben jó védekezéssel, kétgólos hátrányt ledolgozva kiharcolt egy pontot a lelkes magyar szurkolók előtt.

Felemás rajtot vettek a magyar csapatok a női BL csoportkörének 1. fordulójában. A Győr hozta a papírformát, és a B csoportban a dán Midtjyllandot fogadva fölényes, 11 gólos győzelmet aratott, míg a Ferencváros az erős macedón Vardar otthonába látogatott, ahol keményen küzdött, de gólgazdag meccsen 3 találattal alulmaradt az esélyesebb fél ellen.