2024. április 27., szombat

Szülők iskolája indul Óbecsén

Bosilegrad, Dimitrovgrad, Koceljeva, Niš, Užice, Ópáva, Ruma és Versec mellett Óbecse is azok közé a települések közé tartozik, amelyeknek egészségházában a jövőre szülők iskolája nyílik.

A tanácsadás során a leendő anyukák és apukák a gyermekvárás ideje alatt és a gyermek születése utáni első években is megfelelő szakmai támogatást fognak kapni a szakemberektől.
Az elmúlt két évben az Egészségügyi Minisztérium támogatásával Szerbia-szerte tíz ilyen iskola kezdte meg a működését Vranjében, Ubon, Požarevacon, Kuršumlijában, Surdulicán, Sjenicán, Svilajnacon, Szerbcsernyén, Bojnikon és Batočinán. A programnak köszönhetően jövőre összesen 20 városban több mint ötezer újszülött családjának lesz lehetősége szakemberek segítségét kérni a szülővé válás kezdeti időszakában.
– A Rosa vállalat támogatásának köszönhetően ki tudjuk szélesíteni a hálózatunkat, és magasabb szintre emelhetjük a várandósokról és kisgyermekekről való gondoskodást. A programban gyermekorvosok, nőgyógyászok, belgyógyászok, védőnők vesznek részt – jelentette ki Vesna Knjeginjić, az Egészségügyi Minisztérium közegészségügyért és egészségvédelemért felelős miniszter segédje.
A szülők iskolájában a leendő apukák és anyukák fel tudnak készülni életük legfontosabb feladatára, és választ kapnak minden felmerülő kérdésükre a szüléssel, a baba táplálásával, gondozásával, szoptatásával, fürdetésével, oltásával és minden egyébbel kapcsolatosan.