2024. április 27., szombat

Négyszeres kupagyőztes a Bajsa

Az idén is a Bajsa Labdarúgóklub nyerte meg a Topolya–Kishegyes Községi Labdarúgó-szövetség kupáját. A bajsai csapat zsinórban a negyedik alkalommal nyerte meg ezt a serleget, amit az tesz érdekessé, hogy előzőleg négy alkalommal elvesztették a kupadöntő mérkőzését. Palágyi Szabolcs, a klub igazgatója elmondta lapunknak, hogy a bajnokságon kívül a kupamérkőzések azok, ahol a csapatok igyekeznek bizonyítani. A kupamérkőzéseket a legalacsonyabb, községi ligás csapatok kezdik, majd lassan kapcsolódnak be a körzeti és területi ligás csapatok, és így halad fölfelé.

– A Bajsa megnyerte a községi kupát, és ezzel továbbjutott. Most várjuk a sorsolást és a következő ellenfeleket. Lépésről lépésre lehet feljebb haladni, persze ahhoz, hogy valóban erősebb csapatot kapjunk, még elég sokat kell menetelnünk. A csapat számára nagyon fontos ez a kupagyőzelem, mert ezt a négy győzelmet négy kupadöntő elvesztése előzte meg – mondta el Palágyi, majd arról is beszámolt, hogy a kupadöntőt ez alkalommal is a topolyai városi stadionban játszották. Most a szeghegyi Njegoš volt az ellenfél, és a mérkőzés 2:2-es döntetlennel ért véget. Büntetők rúgásával született meg a 4:2-es végeredmény.

A klub igazgatójától azt is megtudtuk, hogy a csapat nem készült különösebben erre mérkőzésre, mert a bajnokságra összpontosítanak.

– Sikerült összeállítanunk egy fiatalokból és néhány tapasztaltabb játékosból álló csapatot. Elég jól kezdtük a bajnokokságot, és szeretnénk elérni, hogy akár még egy-két fiatalabb játékossal megerősítve magasabb osztályba kerüljünk. Jelenleg a Szabadkai Ligában játszunk, és a vajdaságiba szeretnénk feljutni. Pillanatnyilag a Vajdasági és a Szabadkai Liga élén álló néhány csapat között nincs nagy különbség. A vajdaságiban is 3-4 csapat elugrik, a többi meg nagyjából a Szabadkai Liga szintjén van – fogalmazta meg véleményét Palágyi, majd arról is beszámolt, hogy jól kezdték a bajnokokságot: az eddigi hat fordulóban ugyan elszenvedtek két vereséget, de már mostanra kivált 3-4 csapat a többi közül, amelyek között el fog dőlni a bajnokság sorsa. A Bajsa mindenképp szeretne a dobogón végezni – mondta az igazgató.