2024. április 27., szombat

Györe ötödször játszik Carballesszel

Györe László ma Rómában a spanyol Roberto Carballesszel játszik a challenger negyeddöntőjében. A spanyol teniszező az előző körben veterán honfitársát, Tommy Robredót búcsúztatta, aki sérülés miatt a második játszmában feladásra kényszerült. Györe és Carballes mérlege 2:2-re áll. Az idén Poprádban Györe nyerte meg az elődöntőt, majd Cordenonsban, szintén az elődöntőben a zentai játékos 1:5-nél sérülés miatt feladta a meccset.

Filip Krajinović ugyanott szintén negyeddöntős. A zombori teniszezőnek csak az első játszma egy szakaszában volt gondja az olasz Gian Marco Moronival. Filip ma az elődöntőért feltehetően a spanyol veterán Guillermo García Lópezzel mérkőzik.

Babos Tímea elődöntős a taskenti tornán. A magyar játékos az első játszmában 4:0, a másodikban 3:0 után adott le egy-egy adogatást, de így is mindössze 64 perc alatt nyert a svájci Stephanie Vögele ellen, és a négy között a fehérorosz Arina Szabalenkával játszik. Ugyanott Aleksandra Krunić és az orosz Vera Zvonarjovameccse eső miatt az első játszmában megszakadt.

Fucsovics Márton negyeddöntős lett Orléans-ban. Nehéz meccsen győzte le a kazah Alekszandr Bublikot, és a nyolc között az első kiemelt argentin Horacio Zeballos következik.

A rangos vuhani női tornán zsinórban harmadik nagy győzelmét aratta a 166 centiméter magas ausztrál Ashleigh Barty. Az előző fordulókban Konta Johanna és Agnieszka Radwańska voltak az áldozatai, a negyeddöntőben pedig KarolínaPlíšková, ami azt jelenti, hogy Garbiñe Muguruza megőrzi a világranglista első helyét.

Miomir Kecmanović és Miljan Zekić is nyert a Santa Margerita-i futures 2. fordulójában, s a negyeddöntőben mindketten legyőzhető ellenféllel találkoznak. A 18 éves Kecmanović az eddigi pontokkal már bejutott a 300 legjobb közé.