2024. április 27., szombat

Megtalálni a lelket

Varnyú László természetgyógyász szerint a testi gyógyuláshoz a betegségek kiváltó okát kell tudatosítani

Manapság egyre többen keresik azokat a lehetőségeket, hogyan lehet egy betegségből úgy felépülni, hogy nem gyógyszerekkel bombázzuk testünket.

Varnyú László: A döntés mindig a páciens kezében van (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Varnyú László: A döntés mindig a páciens kezében van (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Nagyon sokan fordulnak természetgyógyászhoz, lélekgyógyászhoz, keresnek föl csontkovácsot, masszőrt, egyéb szelíd gyógymódokkal foglalkozó személyeket, és egyre többen igényelnek olyan segítőt, aki a tünetek hátterében meghúzódó lelki okokat is föl tudja tárni. Adán Varnyú László amellett, hogy csontkovács, lélek- és természetgyógyász is.

Elmondása szerint metafizikai akadémiát végzett, újmedicinával foglalkozik, alkalmazza az ún. Recall Healing módszert, energiagyógyászatot végez, csontkovácsol, valamint negyvenfajta masszázst alkalmaz, 16 éve gyógyít és folyamatosan képezi magát.

– Ha felsorolom, mivel foglalkozom, sokan nem tudják, melyik gyógyítási forma mit jelent, ezért érdemes kicsit közelebb hozni ezeket. Ami a metafizikát illeti, oda minden olyan érzést be tudunk sorolni, ami két ember között létrejön. Ha egy illető beszél valamiről, akkor van mellette egy érzésünk, és a metafizika arról szól, hogy ezt az érzést föl kell tudni ismerni. Ez nagyon sok gyakorlással érhető el. Ami az újmedicinát illeti, annak ismeretében tudjuk megállapítani, milyen lelki probléma milyen szervet betegít meg. A Recall Healing hatékony módon segít elakadt élethelyzeteink rendezésében, betegségeink lelki okainak feltárásában és megoldásában. Segítségével megérthetjük és feloldhatjuk azokat a visszatérő élethelyzeteket, amelyeket hatalmas stresszként élünk meg, és biológiai konfliktusokat okozva betegséget, elváltozást hoznak létre a testben. Én a gyógyítás folyamán fölmérem, mire lehet szükség, de az a legfontosabb, hogy a páciens mire befogadó. Van, akit nem érdekelnek a lelki okok, mert vagy nem mer velük szembenézni, vagy úgy gondolja, betegségéhez, elváltozáshoz nem lehet köze. Rajtuk más úton próbálok meg segíteni, hiszen a fizikai fájdalmat többféleképpen lehet enyhíteni, megszüntetni. Vannak esetek, amikor csontkovácsolás kell, van, amikor valamilyen masszázsra van szükség, esetleg akupunktúrára, akupresszúrára. Ezek a páciensek aztán időről időre visszatérnek, van, aki csak fél vagy egy-két év múlva, mivel a probléma újból előjön, mert a lelki okát nem tártuk föl, és nem oldottuk meg, de van, aki nem hajlandó ennél mélyebbre menni. Az utóbbi időben nagyon sokat alkalmazom a Recall Healing módszeregyüttest, mivel az egy visszatérő probléma feltárását tudja megadni. Gyakori eset pl., hogy egy nő évek óta nem tud teherbe esni, vagy vetélések sorát élte meg, olyankor sok esetben föl tudjuk tárni az okokat, tehát a probléma tudatosítása a fő feladat, és utána lehet továbblépni. Én egyébként minden módszernél elmondom a páciensnek, hol olvashat utána, mire hivatkozom. Van, aki energiagyógyászatra jár hozzám, ez egy 10–20 perces energiafeltöltést jelent meghatározott alkalommal, van, aki évek óta résztvevője az általam vezetett csoportos meditációnak, van, aki masszázst kér. Minden a pácienstől függ, az én faladatom megállapítani, mivel segíthetnénk rajta a legtöbbet, de a döntés az ő kezében van – fogalmazott Varnyú László.

Arról, hogy a páciensei hogyan élik meg a kezelést, vagy mit gondolnak az általa alkalmazott módszerekről, egy olyan személyt kérdeztünk meg, aki évek óta fordul hozzá bizalommal.

– A nevem említése nélkül szívesen elmondom, hogy Lacit évekkel ezelőtt azzal kerestem föl, hogy nem tudok teherbe esni. Akkor már gyógyszert szedtem a pajzsmirigyemre, és kétségbe voltam esve, hogy nem jön össze a baba. Laci a beszélgetésünk után azt mondta, ennek kizárólag lelki okai vannak. Szorongásaim voltak, és ő ezeket segített föloldani, és azt tanácsolta, ne szedjem tovább a gyógyszert. Néhány hónappal később várandós lettem, majd megszületett a kisfiam. Azóta is elakadt élethelyzetekben hozzá szoktam fordulni, és mindig megtaláljuk a kiutat, de arra tanít, hogy tanuljam meg magam megoldani a helyzeteket. Laci egyébként nem orvosellenes, hiszen többeknek mondta, hogy orvoshoz kell fordulniuk, és ő a kezelés mellett majd kiegészítő terápiát ad. Én már nagyon sok ismerősömnek ajánlottam őt, hiszen sokszor egyszerű a megoldás, csak egy kis rávezetés, útmutatás kell, de vannak, akik nem mernek szembenézni a problémákkal, félnek attól, amit esetleg hallani fognak – hallottuk egyik páciensétől.