2024. április 27., szombat
EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT

Magyarkanizsai rendezvények

Az Európai Mobilitási Hét kapcsán Magyarkanizsán több rendezvényt szerveznek. Ma, pénteken 13 órakor a Potisje labdarúgópályáján megtartják azt a hagyományos rendezvényt, mellyel a magyarkanizsai önkormányzat a környezetvédelmet és a gépkocsihasználat visszaszorítását hirdeti.

A rendezvényen részt vesznek a község óvodásai, általános és középiskolás diákjai, akik között 10 db ajándék kerékpárt sorsolnak ki.

A sorsolást megelőzően a Vöröskereszt elsősegélynyújtási bemutatót, a helyi rendőrállomás pedig közlekedésbiztonsági előadást tart.

Rossz idő esetén a programot a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben szervezik meg.

Ma 17 órakor a kanizsai általános iskola Ady épületében a Természetjáró Egyesület szervezésében kiállítás nyílik az Európai Mobilitási Hét alkalmából meghirdetett irodalmi és rajzpályázat alkotásaiból, egyben kihirdetik az eredményt és kiosztják a díjakat.

Az Ifjúsági Otthonban a Természetjáró Egyesület és Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának szervezésében ma 18 órakor Motor nélkül, két keréken! címmel tartanak rendezvényt. Az esten bemutatkoznak a Természetjáró Egyesületet lelkes aktivistái, mesélnek arról, hogy miért jó néha inkább a biciklit választani, mint az autót, hogy miért fontos a környezetünkkel nekünk, egyéneknek is foglalkozni és törődni, hogy milyen apróságokkal tudjuk segíteni a Földünket a túlélésben. Beszámolnak legutóbbi biciklitúrájukról, lesznek képek és videók is.