2024. április 27., szombat

Óbecsei hírek

Szombaton gyalogtúra a Lesonnal
Az óbecsei Leson Hegymászó Társaság szombaton, szeptember 16-án gyalogtúrát szervez a gyaloglás világnapja alkalmából. A túrázók 9 órakor indulnak a központból, majd az Uroš Predić utcán végigsétálva balra, a csatorna menti töltés felé veszik az irányt. A zsilipnél egy kis pihenőt tartanak a résztvevők, ahol egy előadást is meghallgathatnak majd a város büszkeségéről. A sétát ezután a Tisza-parton folytatják az üdülőtelep végéig. A főtérre az Erdőtelepítők parkján át térnek vissza. Az út nagyjából hat km-t tesz ki.
Egészségsétával a cukorbetegség ellen
A Cukorbetegség Elleni Harc Egyesületének óbecsei szervezete Az Egészség Óbecsei Ösvénye – Best 2017 elnevezéssel tizedik alkalommal szervezi meg figyelemfelhívó egészségsétáját a városban. A jubileumi rendezvényt szeptember 28-án 10:30 órai kezdettel tartják meg. A résztvevők a központtól a Tiszáig tartó szimbolikus séta után ingyenes vércukorszint-, vérnyomás-, magasság- és testsúlymérésen vehetnek majd részt.
Lemondott Dejan Terzić tanácstag
Dejan Terzić, a községi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstagja lemondott tisztségéről – elmondása szerint erre a lépésre kizárólag személyes okok miatt szánta el magát, döntése hátterében semmilyen konfliktus nem áll. A korábban sikeres kajakos valószínűleg továbbra is a sport területén fog tevékenykedni.
Terzić úgy véli: az elmúlt valamivel több mint egy év alatt több tervét is sikerült megvalósítania: az Óbecsei Sportszövetség teljes jogú tagja lett a Vajdasági Sportszövetségnek, az óbecsei Kajak Klub startblokkokat kapott, aminek köszönhetően a klub folytathatja majd a bácsföldvári kajakpálya építését, megszületett a községi sportszervezetek pénzelésére vonatkozó új szabályzat, és a klubok végre elkezdtek sikerrel pályázni a tartományi titkárságnál is. A lemondásban lévő községi sportfelelős a jövőben még többet szeretne tenni a kajaksportért, és szívesen adná át a sportágban szerzett tapasztalatát a gyerekeknek.
Dejan Terzić a tavalyi önkormányzati választásokon az Aleksandar Vučić – Szerbia győz koalíció listájára a Szerb Megújhódási Mozgalom ajánlása alapján került fel.
Vajdasági Bajnokság lesz Óbecsén ésTörökbecsén
Szeptember 23-án és 24-én, illetve október 7-én és 8-án tartják meg Óbecsén és Törökbecsén a Vajdasági Bajnokságot. A sporteseményen 19 sportág sportolói vesznek majd részt. Törökbecsén szeptember 23-án és 24-én kerül majd sor a kézilabda, a strandröplabda, a férfi és női 3x3-as kosárlabda, a női tekezés, a férfi bocsa és a közepes futball versenyeire, október 7-én és 8-án pedig a kosárlabda, a férfi és női pikádó, a sporthorgászat és a férfi tekézés lesz soron. Óbecse ugyanekkor a labdarúgás, a kispályás foci, a röplabdázás, az úszás, az íjászat, a kötélhúzás, a tenisz, az atlétika, az asztalitenisz és a sakk versenyzőit látja majd vendégül.
2019-ben ez a két község lesz a házigazdája a 12. Vajdasági Munkás Sportolimpiának is.