2024. április 18., csütörtök

Szerbiába is betör a Lego

Szeptemberben nyílik az első szaküzlet

A világ egyik legnagyobb játékgyártó cége, a dán Lego szeptember 14-én nyitja meg első szerbiai szaküzletét a népszerű kockák szerelmesei számára – közölte a vállalat sajtószolgálata.

Belgrádban, a Rajić utcai bevásárlóközpontban, a körülbelül 170 négyzetméteres üzlethelyiségben gazdag választék várja majd a fiatal és felnőtt vásárlókat kreatív játékokból, valamint a Lego exkluzív termékeiből, a Lego Architecture és a Lego Technic elemekből (tervezők és mérnökök részére). A cég közleménye szerint mindenkit várnak, aki kreatív Lego-építményeket szeret készíteni.

A legnagyobb metropoliszok Lego üzleteihez hasonlóan a szerbiaiban is elérhető lesz a speciális Pick-A-Brick fal, ami lehetővé teszi a kockák megvételét kilóra.

A vállalat közleménye felhívja a figyelmet a kockák világszintű népszerűségére, és rámutat egy statisztikai adatra, amely szerint a Lego 1932. évi alapítása óta több mint 700 milliárd kockát gyártott. Ez azt jelenti, hogy ha szétosztanánk, a Föld minden lakosára fejenként 94 kocka jutna, s ami különösen érdekes, a cég egyetlen évi eladott játékelemeivel ötször körbe lehetne keríteni a Föld bolygót.