2024. április 26., péntek

A magyar–szerb határon kapták el a szerbiai pénzrablót

Egymillió eurót lopott el Németországban egy pénzszállító gépkocsiból

A magyar–szerb határon tartóztatták le Rijád K. (26) szerb állampolgárt, azzal gyanúsítják, hogy Németországban egymillió eurót rabolt el egy pénzszállító gépjárműből. A német médiumok beszámolója szerint a férfi gyalogosan kísérelte meg átlépni a határt. Az egyik legkeresettebb személynek számított Németországban, miután eltulajdonította a Prosegur biztonsági cég gépkocsijával általa szállított pénzt. Gyanítják, hogy segítője is volt a művelet végrehajtásában.

Csütörtök reggel a megszokott módon elindult a bankfiókokhoz, hogy begyűjtse a leadásra váró pénzt. A szabályoknak megfelelően két kollégája is vele tartott. Az egyik fiókintézetnél, amikor a kollégák elhagyták a gépkocsit és a pénzeszsákokért indultak, rátaposott a gázpedálra és elmenekült. Csak 400 métert haladt, majd egy a főúttól távolabb eső parkolón hagyta a járműt és eltűnt. A rendőrség úgy véli, hogy segítője a parkolónál várhatta, s együtt „szabadították meg” a biztonsági járműt a pénztől.

A német Bild értesülései szerint Rijádnak már voltak kisebb visszaélései és ismertnek számított rendőrségi körökben, ezek a cselekedetek azonban nem voltak annyira komolyak, hogy ne engedték volna a pénzszállító cégnél dolgozni.