2024. április 26., péntek

Taekwondós eredménycsokor

Rangos helyezéseket értek el a pacséri és a bácskossuthfalvi sportolók

A Pacséri Taekwondo Klub a helybéli és a bácskossuthfalvi gyerekeket tömöríti csoportba, és ismerteti meg őket az egyik legnépszerűbb koreai harcművészettel és életfilozófiával. Jelenleg Pacséron 20, Bácskossuthfalván 15 gyermek látogatja a heti két-két alkalommal zajló edzéseket, amikor is Ljubica és Mirko Mirković foglalkozik az óvodáskorú és általános iskolás kis sportolókkal. Ljubica féléves értékelése alkalmával megtudhattuk, hogy az elmúlt időszak sikerült a legfényesebben, amióta felkarolták a két falu legkisebbjeit, hiszen a község is elismerte a legeredményesebb versenyzőiket.

-Részt vettünk több jeles, „A” minősítéssel jegyzett tornán, és emelt fővel küzdve értünk el fényes sikereket. Például a Bosna open Zvornikban zajlott, a Szerbiai bajnokság Topolyán, a román torna Aradon, Szlovákiában Nyitrán szervezték meg az országos egyben nemzetközi versenyt, ezekről és más kisebb szemlékről sok-sok éremmel, nagyszerű helyezésekkel tértünk haza. A pacséri Ognjen Petrović bronzéremmel remekelt a Liverpolban megrendezett EB-n. Ognjen körülbelül 100 érmet zsebelt be a mérkőzései alkalmával, az idén befejezi pályafutását a klubunkban – tette hozzá Ljubica Mirković.

Az elmúlt fél év és az azt megelőző időszak sikerei ebben a pillanatban úgy tűnik: a következő hónapokban kicsit alábbhagynak majd, hiszen generációváltás előtt áll a klub. Ami viszont örömmel tölti el az edzőnőt, hogy a gyerekek érdeklődése folyamatos a sport iránt. A nyári hónapokban több kisdiák is érdeklődve vett részt az edzéseken.

-Mint kiderült: a pacséri és a bácskossuthfalvi gyerekek igen fogékonyak erre a harcművészetre és filozófiára. A falvakban zajló heti két-két edzés mellé szerdánként egy topolyai alkalmat is szeretnénk bevezetni, az itteni gyerekekre is gondolva, hogy gyorsabban és eredményesebben haladjanak a felkészüléssel – mutatott rá az edzőnő, aki elárulta azt is, hogy a következő hónapokban a legjobb eredményeket elsősorban Vakula Bencétől, Góbor Zoltántól, Nenad Ajvaztól, Denis Stefanovićtól és Marton Márktól reméli.

A gyerekek folyamatos sikereinek és mind fényesebb eredményeinek köszönhetően ebben az évben először juttatott a község a klub számára némi támogatást, illetve évről évre a pacséri Helyi Közösség szerény támogatására is számíthatnak. Sajnos azonban ez vajmi kevés ahhoz, hogy anyagilag fedezni tudják a több országban is zajló versenyekkel járó kiadásokat. Mind ezidáig a szülők elkötelezettségének köszönhetően sikerült eljutniuk a Kárpát-medence és a Balkán számos pontjára – hallhattuk Ljubica Mirkovićtól, akit reménnyel tölt el a gyerekek és a szüleik hozzáállása.

-Sajnos stabil anyagi háttér híján az idén sem jutottunk el olyan rangos világkupára, mint például a nyáron zajló hollandiai. Tisztában vagyok vele, hogy ez hátráltató tényező, ugyanakkor nem csak mi, hanem az egész régió anyagi gondokkal küzd – mutatott rá az edzőnő.

Szeptembertől a kis csapat egy erősebb horvátországi és egy kisebb magyarországi tornára is utazik. Késő őszre pedig szeretnék megszervezni a saját nemzetközi találkozójukat Bácskossuthfalván, elsősorban a fiatalabb, kezdő gyerekekre gondolva.