2024. április 27., szombat

Felújítják az újvidéki sportpályákat

A városi kommunális hivatal a nyilvános pályázatra beérkezett ajánlatok megvizsgálása után úgy döntött, hogy az újvidéki sportpályákról és a futópályákról ezentúl a Time partner, valamint a Balkanija vállalatok fognak gondoskodni.

Az újvidéki sportpályákról és a futópályákról gondoskodó vállalatokat harmadszori nekifutásra sikerült csak kiválasztani, mivel az előző két versenypályázat sikertelen volt. Egy hónappal ezelőtt a városi hivatal sikertelennek nyilvánította az előzőleg kiírt versenypályázatot, mivel a beérkezett két kínálatból egyik sem tett eleget a feltételeknek, és nem felelt meg a szabályoknak. A nyilvános versenypályázatokról szóló törvény értelmében a versenypályázatot kiíró félnek lehetősége van arra, hogy megismételje a versenypályázatot, és hogy csak az előzőre jelentkezett két ajánlattevőt kérje fel az ajánlat újbóli benyújtására. Az újból kiírt pályázatra a legkedvezőbb ajánlat 2,7 millió dinárt tett ki, ezt pedig a Time partner és a Balkanija vállalatok nyújtottak be – közösen. 

A következő napokban az újvidéki önkormányzat várhatóan aláírja majd a két vállalattal a szerződést, és végre megkezdődhet a sportpályák és a futópályák karbantartása – írja a 021.rs hírportál. 

Időközben a Duna melletti sétányon végighúzódó futópályáról és a sétány melletti sportpályákról már több mint fél éve nem gondoskodik senki. A megkötendő karbantartási szerződés értelmében a megbízott vállalatok felelnek majd a Duna melletti sétányon végighúzódó futópályáért, a híd melletti kosárlabda pályákért, a sétány mellett megépült, kültéri sportparkokért, a Danubius evezőklub melletti minigolfpályákért, a játszóterek burkolatának épségéért, valamint a városban felszerelt kültéri fitneszterekért.

Az újvidéki önkormányzat szabályzata szerint a különös burkolattal lefedett futópályákat csak futásra, gyaloglásra és kocogásra szabad használni, a nem rendeltetésszerű használatért büntetés jár, méghozzá nem is csekély összegről van szó: az, aki biciklizik vagy kutyát sétáltat rajta, 8000 dináros pénzbírsággal sújtható.