2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Rajtra kész a TSC az I. ligában

A topolyai TSC együttese a hamarosan kezdődő bajnoki idényben az I. ligában szerepel. A csapatnak új vezetősége van, és jó néhány erősítést sikerült Topolyára hozni az átigazolási időszakban. A felkészülés során a zlatibori magaslati előkészületeken néhány barátságos mérkőzést is lejátszottak. Szabó Zoltán sportigazgató biztatónak nevezte, hogy a játékosok mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtanak, és az összjátékot is sikerült kialakítani.
A bajnokság rajtja előtt megtartották a sorsolást a szerbiai labdarúgóligákban. Az elkövetkező idényben az I. szerb ligában szereplő topolyai TSC labdarúgócsapata augusztus 19-én, szombaton idegenben lép pályára Jagodinában a város nevét viselő csapat ellen. I. ligás bajnoki mérkőzést a topolyai városi stadionban először egy hétre rá láthat majd a közönség. Augusztus 26-án 17 órától az ellenfél a piroti Radnički csapata lesz. A TSC felerősített gárdája a két hétig tartó zlatibori előkészületek alkalmával több barátságos mérkőzést is lejátszott. Az ivanjicai Javor és az užicei Sloboda ellen is gól nélküli döntetlen volt az eredmény. A montenegrói Lovćen ellen felfiatalított gárdával próbálkozott a szakvezetés, és egy izgalmas mérkőzésen 2:1-re alulmaradt a topolyai gárda. A TSC gólját Szilágyi érte el egy jogosan megítélt büntetőt értékesítve. A Jagodina ellen viszont jól működött a védelem és a támadósor is, és a topolyaiak Szilágyi és Erak góljával 2:0-ra nyerni tudtak, ami biztató, hiszen ez a csapat lesz az első ellenfél a ligában is. A Gornji Milanovac-i Metalac csapata volt a magaslati előkészületek során az utolsó ellenfél. Erak ezúttal is megmutatta, hogy a jövőben komoly veszélyt jelent majd a hálóőrök szempontjából. Az eredmény: TSC–Metalac 1:0. A Gornji Milanovac-i gárda is újonc az I. ligában, a csapat azonban magasabb rangfokozatból érkezett, ugyanis a Szuperligából esett ki az elmúlt idényben.

Szabó Zoltán sportigazgató lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a magaslati előkészületek kitűnő feltételek között zajlottak, a csapatnak sikerült kellőképpen felkészülni a bajnokságra. Az új játékosok: Aleksandar Davidov (született 1983-ban, előző klub: ČSK Čelarevo), Saša Tomanović (1989, Javor Ivanjica), Lazar Čordašić (1988, Radnički Pirot), Dejan Milićević (1992, Proleter Novi Sad), Nemanja Grujić (1993, Zemun), Nebojša Skopljak (1987, Ciprus), Dragan Svitić, (1992, Odžaci), Srđan Bečelič (1992, ČSK Čelarevo), Slobodan Lalić (1992, Inđija), Nebojša Mezei (1991, ČSK Čelarevo) Ognjan Damnjanović (1985, Mačva Šabac), Ronald Tendai Chitiza (1995, ČSK Čelarevo). Szabó szerint a nevek már önmagukban is garantálják, hogy a TSC színvonalas mérkőzéseket játszik majd, és méltó ellenfele lesz a ligában szereplő valamennyi csapatnak. Petar Kurćubić edző is úgy véli, a játékoskeret és a feltételek is megfelelőek a jó eredmények eléréséhez. Palágyi Szabolcs, a klub elnöke hangsúlyozta, hogy az utánpótlás-nevelés a klubban továbbra is prioritást élvez. Zsemberi János, a TSC főtámogatója, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja tavaly jelentette be, hogy magyarországi támogatásból labdarúgó-akadémia létesül Topolyán. Most arról is beszámolt, hogy az építés már folyamatban van, az akadémia épülete és a segédpályák a tervek szerint már az idén elkészülnek. A városi stadion felújítása és kibővítése jövőre esedékes.