2024. április 27., szombat
ASZTALITENISZ

Öt érem a Balkán-bajnokságon

Szerbia férfi- és női válogatottja öt éremmel zárta Podgoricában a vasárnap este véget ért U21-es Balkán-bajnokságot. A csapatverseny során a férfiak (Nikola Marinković, Ivor Katić, Marko Popović) ezüstérmesek lettek, miután a döntőben 3:0-ra kikaptak a törököktől. A női válogatott (Aleksandra Savić, Ivana Vejnović, Radmila Tominjak) a hetedik helyet szerezte meg, ami elsősorban azzal magyarázható, hogy a kiemelés során Szerbia Romániával és Törökországgal került egy csoportba, s hiába győzte le 3:2-re a későbbi aranyérmes törököket, a körbeverés miatt a csoport harmadik helyén végzett, így csak a hetedik helyért állhatott asztalhoz.

Egyéniben Marko Popović az elődöntőig jutott, ahol a török Yigenlertől, aki a döntőt is megnyerte, 4:0-ra veszített. A Popović/Katić kettős a férfi páros döntőjében a török Yigenler/Gunduz duótól kapott ki 3:2-re. A női párosok versenyében Ivana Vejnović és Aleksandra Savić a dobogó legalsó fokára állhattak fel, miután az elődöntőben a török Oner/Kahraman kettős győzte le őket négy játszmában. Vegyes párosban Popović és Radmila Tominjak szereztek érmet: ők az elődöntőben a későbbi ezüstérmes török Yigenler/Oner kettőstől kaptak ki 3:1 arányban.

A tizenötödik U21-es Balkán-bajnokság a törökök fölényéről marad emlékezetes, akik a lehetséges hét aranyéremből hetet gyűjtöttek be.