2024. április 27., szombat

Cserkésztábor a tóparton

Vasárnap zárul a topolyai Petőfi Sándor Cserkészcsapat idei nagy tábora, melyet ezúttal helyben, a topolyai tóparton tartanak.

– Nagy tervekkel érkeztünk, és úgy tűnik, meg is valósítjuk terveinket. A topolyai tópart kiválóan alkalmas mind vizes programokra, mind sportolási lehetőségekre. Az, hogy helyben maradtunk, a legkisebbek számára is jó, sok 7 és 11 év közötti cserkészünk is tudja élvezni a nagy tábor programját. A tóparti Művésztelep körüli sátortábor 70 fős – árulta el Péter Tamás, a tábor parancsnoka, s arra is kitért, hogy

a tábor ideje alatt próbarendszerben dolgoznak, egymásra épülő programokat kínálnak, például a kenuzásnál először megtanítják evezni őket, majd a sikeres vizsga után következik az irányítás elsajátítása. A keretmese az idén egy indiános történet, és a nyitó és a záró tábortűz is ehhez a témához igazodik.

 A sátortábornak, mint mindig, most is jelentős háttérszolgálata van, tíz honismerő gondoskodik arról, hogy a konyhában minden működjön, valamint nyolc cserkészvezető a programok sikeres lebonyolításán fáradozik.