2024. április 27., szombat
LABDARÚGÁS

Első ligás a TSC

Ligát lépett a topolyai labdarúgóklub – Komoly vérfrissítés a TSC soraiban – Épül a topolyai labdarúgó-akadémia

Tegnap sajtótájékoztató keretében jelentette be a topolyai TSC vezetősége, hogy csapatuk bejutott a szerbiai I. ligába. A feljutás apropóján 12 új játékos érkezett a csapathoz, akik mind tapasztalt, felsőbb ligákat megjárt labdarúgók. Palágyi Szabolcs, a klub elnöke arról számolt be a médiának, hogy nagy erőkkel készülnek az első ligára.

– A csapatunk immáron hivatalosan is az első szerbiai ligában játszik. Negyven év telt el azóta, hogy a topolyai labdarúgóklub legutóbb ebben a ligában szerepelt. Hogy a csapat minél jobb eredményt érjen el a felsőbb ligában, a szünetet igyekezünk a lehető legjobban kihasználni. Fontosnak tartom azt is megemlíteni, hogy az új játékosok mind Vajdaság területéről származnak, egyedül Tendai érkezett Angliából – mondta el Palágyi, majd hozzátette, hogy az új felállású csapat szombaton játssza az első nemzetközi mérkőzését Békéscsaba ellen.

A TSC új játékosai

A TSC új játékosai

Az első ligára való felkészülésről Szabó Zoltán, a klub sportigazgatója beszélt a médiának. Szabó elégedett az eddigi teljesítménnyel, és elmondta, hogy vérfrissítésen esett át a csapat.

– Három hete kezdtük a felkészülést, július 23-án pedig Zlatiborra utazunk, ahol augusztus 5-éig felkészítő táborban veszünk részt. A sorsolás még nem történt meg, de vélhetőleg a jövő héten sor kerül rá. Elégedettek vagyunk a fiúk eddigi teljesítményével. A szélsőségesen forró időjárás nem kedvezett a felkészülésnek, ennek ellenére mindent maximálisan teljesítettek. Összesen 12 új játékos érkezett a csapathoz, ami hatalmas változást jelent. Aleksandar Davidov, Saša Tomanović, Lazar Čordaš, Dejan Milićević, Nemanja Grujić, Nebojša Skopljak, Dragan Svitić, Srđan Bečević, Slobodan Lalić, Nebojša Mezei, Ognjen Damjanović és Ronald Chitiza Tendai erősítik a csapatot. A szakgárdába is érkeztek újak, Mitko Jovanović lesz Petar Kurćubić főedző első asszisztense, Milan Isakov pedig a csapat erőnlétéért felel – számolt be az igazgató, aki reméli, hogy az új felállású csapat jó mérkőzéseket fog játszani az első ligában. Nagy ambícióink vannak, de az idő megmutatja, mire vagyunk képesek – fogalmazott.

A csapat fejlesztésével párhuzamosan folyik a labdarúgó-akadémia létesítése. Erről Zsemberi János, a klub főtámogatója számolt be a médiának.

– Ebben az évben mindenképp tető alá akarjuk hozni az akadémia épületét. Jelenleg az előkészítő földmunkálatok folynak, és szükség lesz szigetelésre is, mivel vizenyős talajon fog folyni az építkezés, amely nagyjából egy hónap múlva kezdődik. Az új stadion tervein is nagy elánnal dolgozunk, de itt néhány problémát még meg kell oldanunk. Ennek az építése csak jövő tavasszal fog megkezdődni – mondta el Zsemberi.