2024. április 26., péntek

A béke dunai hajója Óbecsén

A belgrádi Médiaképzési Központ ENSZ-ben bemutatandó projektjét július 26-án az óbecseiek is megismerhetik

Augusztus 23-án és 24-én az ENSZ New York-i székházában bemutatják a belgrádi Médiaképzési Központ A béke dunai hajója című projektjét.

A fenntartható turizmus nemzetközi évének szentelt idegenforgalmi konferencia keretében sorra kerülő esemény előtt a projektet több hazai városban, így Óbecsén is bemutatják az érdeklődőknek. Mivel a projekt tartalma és missziója összecseng a Rotary Club Változtassunk a dolgokon! elnevezésű aktuális koncepciójával, a Médiaképzési Központ New Yorkban prezentálandó projektjét a rotarysok szervezésében egy Karlócán, Óbecsén és Újvidéken július 25-e és 27-e között sorra kerülő háromnapos konferencián tárják a hazai nyilvánosság elé. Miomir Rajčević, a Médiaképzési Központ elnöke szerint az augusztusi konferencián való szerepléssel Szerbia egy harminc tagból álló mozgalom részévé fog válni.
Óbecse azért láthatja vendégül a projekt készítőit, mert a helyi Rotary Club rendkívül jó kapcsolatot ápol a Médiaképzési Központtal, együtt indították útjára ugyanis a Tandem-projektet, amelynek köszönhetően az óbecsei vak Bojan Biga tandemkerékpárokat készíthet és adhat el.
A Médiaképzési Központ projektismertető rendezvényét július 26-án tartják Óbecsén.
– Délelőtt Az együttműködés új modelljei a fenntartható fejlődésért című témát ismertetjük, ekkor a köz- és magánszféra, valamint a civil szervezetek által támogatott társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi felelősségről lesz szó. A város főterén bemutatjuk a Tandem-projektünket is, majd a vendégek megismerkednek a városunkkal. Délután a Bogdan Dunđerski-kastélyban nyitott beszélgetést szervezünk majd a Változtassunk a dolgokon! elnevezésű koncepciónkról, amely ugyancsak a társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi felelősséget szeretné népszerűsíteni – tudtunk meg Sanja Bašićtól, az óbecsei Rotary Club titkárától.